Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Tσίπρας στα Τέμπη: Η χώρα ανακτά τη δύναμη να σταθεί στα πόδια της (βίντεο)

Tσίπρας στα Τέμπη: Η χώρα ανακτά τη δύναμη να σταθεί στα πόδια της (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Αυτοκινητόδρομοι, Βίντεο, Ελληνική Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Τέμπη, Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης,

“Με το έργο αυτό παρακάμπτεται το πιο επικίνδυνο τμήμα της οδικής σύνδεσης ανάμεσα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, το πέρασμα των Τεμπών“, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή παράδοσης της σήραγγας των Τεμπών και του τμήματος Μαλιακός-Κλειδί του Αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ (Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι), στο νότιο μέτωπο της σήραγγας Τ2.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης, η επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ, Κορίνα Κρέτσου και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

“Το πέρασμα των Τεμπών αντικαθίσταται από έναν σύντομο δρόμο που ανταποκρίνεται στις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας. Η παράδοση αυτού του δικού τμήματος ολοκληρώνει πλήρως τον οδικό άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης που οι εργασίες του ξεκίνησαν πριν από 70 χρόνια”, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Επεσήμανε ότι “στη συμφωνία ανάμεσα στο Δημόσιο και τον παραχωρησιούχο προβλέπεται η ελεύθερη πρόσβαση από τον σύγχρονο αυτό αυτοκινητόδρομο των ατόμων με ειδικές ανάγκες χωρίς καταβολής διοδίων καθ όλο το μήκος του” και σχολίασε:

“Τα έργα αυτά ανήκουν σε έναν και μοναδικό ιδιοκτήτη, στον ελληνικό λαό, στον οποίο σήμερα τα παραδίδουμε. Δεν διεκδικεί η κυβέρνηση την πατρότητα τους, αλλά το δίκιο ότι κατάφερε να ξεμπλέξει ένα κουβάρι εμπλοκών και δυσκολιών μέσα από δύσκολη διαπραγμάτευση”.

Σημείωσε επιπλέον ότι “η κυβέρνηση απέκρουσε και τον κίνδυνο την απειλή της τελμάτωσης των μεγάλων έργων που θα είχε ως αποτέλεσμα να επιστραφούν συνολικά 8,5 δισ ευρώ, και να παρέμεναν ανολοκλήρωτα τα έργα”.

Σημειώνεται ότι ο νέος αυτοκινητόδρομος έχει μήκος 25 χιλιόμετρα και περιλαμβάνει τρεις υπερσύγχρονες σήραγγες, συνολικού μήκους 11 χλμ, πέντε ανισόπεδους κόμβους, 17χλμ ανοιχτής οδοποιίας και 22 γέφυρες.

Kρέτσου: Ηράκλειος άθλος το έργο της σήραγγας των Τεμπών

Για ηράκλειο άθλο που επιτεύχθηκε με τη συμβολή και της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης έκανε λόγο η επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε. Κορίνα Κρέτσου κατά την τελετή παράδοσης της Σήραγγας των Τεμπών και του τμήματος Μαλιακός – Κλειδί του Αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ (Πάτρα – Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Εύζωνοι), στο νότιο μέτωπο της σήραγγας Τ2.

Σημείωσε ότι το ταξίδι ανάμεσα στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα πλέον γίνεται γρηγορότερο και πιο ασφαλές και πως οι δύο πόλεις έρχονται πιο κοντά μεταξύ τους, αλλά και με την Ευρώπη.

Σπίρτζης: Ο αυτοκινητόδρομος Αθήνας-Θεσσαλονίκης γίνεται σήμερα πραγματικότητα

«Τον Φεβρουάριο του 2015, μέσα στη μεγαλύτερη οικονομική κρίση της χώρας, κανείς δεν πίστευε ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θα ολοκλήρωνε τα βαλτωμένα μεγάλα έργα», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, κατά την τελετή παράδοσης της σήραγγας των Τεμπών και του τμήματος Μαλιακός-Κλειδί της ΠΑΘΕ (Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι).

Επίσης, ανέφερε ότι «κανείς δεν πίστευε πως θα αντιμετωπιστούν σε τόσο μικρό διάστημα εμπλοκές, κανείς δεν πίστευε ότι θα τελειώσουν τα έργα». Σημείωσε δε ότι το αποτέλεσμα είναι συλλογική κυβερνητική δουλειά.

Σχετικά άρθρα