Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

H Λαγκάρντ “κουνάει το δάχτυλο” στο Σόιμπλε: Το ελληνικό χρέος χρειάζεται ελάφρυνση

H Λαγκάρντ “κουνάει το δάχτυλο” στο Σόιμπλε: Το ελληνικό χρέος χρειάζεται ελάφρυνση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Δημόσιο Χρέος, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ελληνικό Χρέος, Κριστίν Λαγκάρντ,

Την αντίθεσή της στις εκτιμήσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών για το ελληνικό χρέος διατύπωσε η Κριστίν Λαγκάρντ, η επικεφαλής του ΔΝΤ σε ομιλία της στην Ουάσινγκτον.

Ειδικότερα, τόνισε ότι διαφωνεί με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει να βελτιώσει την παραγωγικότητά της, χωρίς αναδιάρθρωση του χρέους.

Η κα Λαγκάρντ επιμένει πως η Ελλάδα χρειάζεται και μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό και φορολογία, αλλά και αναδιάρθρωση του χρέους.
«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζητά μια ελάφρυνση χρέους συμβατή με τις ανάγκες της Ελλάδας», διευκρίνισε.

“Η Ελλάδα μπορεί να βελτιώσει την παραγωγικότητα της μέσω βιώσιμων λύσεων”

Η κα Λαγκάρντ υποστήριξε βέβαια πως η Ελλάδα μπορεί να βελτιώσει την παραγωγικότητα της μέσω «βιώσιμων λύσεων», ξεκαθαρίζοντας όμως ότι απαραίτητα προϋπόθεση γι’ αυτό είναι και η ελάφρυνση του χρέους.

Σε ό,τι αφορά την υπόλοιπη ομιλία της, επικεντρώθηκε στον αρνητικό αντίκτυπο της γήρανσης του πληθυσμού στην παραγωγικότητα των χωρών, ενώ παρότρυνε τις κυβερνήσεις να βοηθήσουν μέσω της ενίσχυσης της καινοτομίας.

Επίσης, τάχθηκε έμμεσα, χωρίς να τον κατονομάσει, κατά των πολιτικών προστατευτισμού του Ντόναλντ Τραμπ, σημειώνοντας πως η συνεργασία στο εμπόριο αποτελεί μηχανή ανάπτυξης και παραγωγικότητας, αλλά και μείωσης της αβεβαιότητας.

Σχετικά άρθρα