Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκικό παραλήρημα κατά Κοτζιά – Η Hürriyet τον “κατηγορεί” επειδή δεν προσκυνά τον Ερντογάν

Τουρκικό παραλήρημα κατά Κοτζιά – Η Hürriyet τον “κατηγορεί” επειδή δεν προσκυνά τον Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Hurriyet, Εφημερίδα Hurriyet, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Νίκος Κοτζιάς, Υπουργείο Εξωτερικών,

Βαριά λαβωμένη η “ισλαμιστική διπλωματία” της Άγκυρας στο Κυπριακό, από τη σθεναρή εθνική στάση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, που στάθηκε προμαχώνας απέναντι στους σχεδιασμούς για τουρκοποίηση της Κύπρου και κατήγγειλε τον ρόλο του Έσπεν Μπαρθ Έιντε, του ΟΗΕ, ως “λομπίστα” του ημιπαράφρονα σουλτάνου, “επιστράτευσε” τον Γιουσούφ Κανλί να συντάξει έναν λίβελο στην αγγλόφωνη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Hurriyet.

Καμία εντύπωση δεν πρέπει να μας προκαλεί που οι Τούρκοι επιτίθενται στον Νίκο Κοτζιά.

Εντύπωση θα μας προκαλούσε εάν οι Τούρκοι, μετά τις τόσες διπλωματικές ήττες που έχουν υποστεί από τον Έλληνα ΥΠΕΞ, έγραφαν καλά λόγια για τον Κοτζιά.

Ωστόσο, για μια ακόμη φορά μερίδα του εγχώριου “μιντιακού” συστήματος, οι ίδιοι που “αντιλαλούν” τα κελεύσματα του Βερολίνου και των δανειστών, έσπευσαν να μεταφράσουν και να αναπαράξουν τον λίβελο κατά του Νίκου Κοτζιά άκριτα και δίχως να πάρουν θέση υπεράσπισης της εθνικής γραμμής στο Κυπριακό, που εφαρμόζει ο υπουργός με τη σύμφωνη γνώμη όχι μόνο του πρωθυπουργού αλλά κι όλων των πολιτικών δυνάμεων του τόπου, μια πολιτική που έσπευσε να υποστηρίξει με δημόσια δήλωσή του και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Η οριζόντια διασύνδεση των “πρόθυμων”, “νεοφιλελέ-σοσιαλφιλέ” αφελληνισμένων, είναι γνωστή στον ελληνικό λαό και για μια ακόμη φορά ήταν “διαθέσιμη” να αναπαράξει κάθε αντεθνική προπαγάνδα δίχως κανένα ενδοιασμό. Τους ξέρουμε, δεν θα τους μάθουμε τώρα.

Το βράδυ της Παρασκευής ο Νίκος Κοτζιάς κεραυνοβόλησε την πέμπτη φάλαγγα αναρτώντας το ακόλουθο tweet στον προσωπικό του λογαριασμό:

“Κύκλοι που θέλουν διαλύσουν [την] Κύπρο ανάρτησαν σε τουρκική εφημερίδα υβριστικό άρθρο σε βάρος μου και οι ραγιάδες [των] Αθηνών το αναπαράγουν δουλικά”.

Το χυδαίο και συκοφαντικό άρθρο της τουρκικής Hurriyet Daily News κατά του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών προφανώς έχει γραφτεί κατά παραγγελία των γνωστών κύκλων που θέλουνε να πουλήσουν την Κύπρο και αναπαράγεται από τους ραγιάδες της Αθήνας.

Είναι απορίας άξιο πως κανάλια της διαπλοκής και δήθεν ενημερωτικές ιστοσελίδες γνωστών για την επιλεκτική “δεοντολογία” τους, δεν άκουσαν τίποτα την Πέμπτη για τα 2,5 εκατομμύρια που καθόντουσαν στην Καραϊβική αλλά έσπευσαν αμέσως να αναπαράγουν την τουρκική προπαγάνδα.

Τι γράφει το τουρκικό παραλήρημα κατά Κοτζιά

«Οι Έλληνες δεν χρειάζονται εχθρούς», είναι ο τίτλος του άρθρου του Γιουσούφ Κανλί, ο οποίος και συνεχίζει:

«Όταν εκνευριζόμαστε με τις απρεπείς συμπεριφορές των φίλων μας λέμε συχνά “όταν έχεις τέτοιους φίλους τι να τους κάνεις τους εχθούς;”.

»Βλέποντας την άθλια συμπεριφορά του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά από όταν ανέλαβε το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, μάλλον η φράση αυτή πρέπει να παραφραστεί ως εξής: “Με τον Κοτζιά υπουργό Εξωτερικών, χρειάζονται οι Έλληνες εχθρούς;”»

Στη συνέχεια αναμασά την ξεφτισμένη τουρκική επιχειρηματολογία, ότι η κατάρρευση των συνομιλιών για το Κυπριακό συνέβη λόγω της παρέμβασης του Έλληνα ΥΠΕΞ.

Δώστε προσοχή στις λέξεις του, προφανώς ο Νίκος Κοτζιάς τους έχει πονέσει άσχημα. Μέσα σε αγκύλες ο σχολιασμός μας, διότι αυτά τα κείμενα δεν πρέπει να μένουν ασχολίαστα.

«Ο Κοτζιάς», γράφει ο Κανλί, «ζει στον δικό του εμμονικό κόσμο και έχει άλλη αντίληψη της πραγματικότητας από τον υπόλοιπο κόσμο [η αλήθεια είναι ότι ο Κοτζιάς έχει διαφορετική αντίληψη από τους ραγιάδες και τους ισλαμιστές της Άγκυρας].

»Πρόσφατα έκανε δηλώσεις από τις 25 έως τις 28 Μαρτίου κατά την διάρκεια επίσκεψης στην Κύπρο και καμία από αυτές τις δηλώσεις δεν αντανακλούσαν την πραγματικότητα που υπάρχει στο νησί [όλος ο πολιτικός κόσμος της Κύπρου και η Εκκλησία ευθυγραμμίστηκαν με τον Κοτζιά, πράγμα που στεναχώρησε όπως φαίνεται βαριά τους Τούρκους. Τώρα, εάν διαφώνησαν και μερικοί πράκτορες στο νησί, προφανώς και ο Κοτζιάς δεν μπορεί να έχει “ικανοποιημένους” και τους πράκτορες].

»Το αντίθετο, ήταν τόσο διαταραγμένες που είναι δύσκολο να τις κατανοήσει κανείς. Ωστόσο θα προσπαθήσω [ο αρθρογράφος που έχει για πρόεδρο έναν ημιπαράφρονα Ερντογάν τολμά και προσάπτει σε άλλους “διαταραγμένες” δηλώσεις. Ο Ερντογάν έχει βρίσει όλο τον πλανήτη, ο Κοτζιάς κάνει “διαταραγμένες” δηλώσεις σύμφωνα με τον Κανλί]».

Και συνεχίζει:

«Πρώτα ο Κοτζιάς είπε: “Η αίσθηση από τις διαπραγματεύσεις στην Γενεύη ήταν ότι η Τουρκία δεν ήταν έτοιμη”.

»Η αλήθεια είναι ότι τόσο οι τουρκοκυπριακές όσο και οι ελληνοκυπριακές πηγές μου αναφέρουν ότι ο Κοτζιάς ήταν ο μόνος που δεν ήταν έτοιμος. Όλοι κατάλαβαν ότι η πλευρά που δεν ήταν έτοιμη για τις διαπραγματεύσεις ήταν η ελληνική [να μας πει και τις πηγές του ο Τούρκος, εάν δεν ντρέπεται να τις ονομάσει].

»Κατά δεύτερον, ο Κοτζιάς ισχυρίστηκε ότι το δικαίωμα παρέμβασης υπό την Συνθήκη των Εγγυήσεων ήταν κατά την γνώμη του ανύπαρκτο και παράνομο [αναφέρεται στην τουρκική εισβολή, η οποία κατά τους Τούρκους είναι νόμιμη].

»Είναι αλήθεια συγκλονιστικό να ακούω τον υπουργό Εξωτερικών μιας εκ των τριών εγγυητριών δυνάμεων να διατυπώνει έναν τέτοιον ισχυρισμό [μας τη “λέει” κι από πάνω που θεωρούμε την τουρκική εισβολή και κατοχή παράνομη, πράγμα που διατυπώνουν και μια σειρά από ψηφίσματα του ΟΗΕ].

»Τουλάχιστον ως Ακαδημαϊκός ο κ. Κοτζιάς θα έπρεπε να γνωρίζει καλύτερα ότι οι πολιτικοί μπορούν να είναι πιο φειδωλοί με την αλήθεια [ο Τούρκος μιλάει για αλήθεια, εδώ γελάνε και οι μιναρέδες].

»Όπως και να έχει το διεθνές δίκαιο έχει πολλές πηγές και ερμηνείες και ευτυχώς ο Κοτζιάς δεν κατέχει τη μοναδική αλήθεια…» [προφανώς γιατί υπάρχει μια μόνο αλήθεια, η τουρκική, που ο Κοτζιάς την έχει συνθλίψει].

«Τρίτον, είναι στ’ αλήθεια λυπηρό να βλέπω τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών να αναφέρεται στους “τουρκοκύπριους και τις τρεις μικρές μειονότητες στην Κύπρο ομαδοποιώντας τις στην ίδια φράση, σε αντίθεση με τους ελληνοκύπριους, λες και οι τουρκοκύπριοι είναι μια αμελητέα μειονότητα στο νησί και όχι η ισότιμη συνιδιοκτήτρια της Κύπρου. [Ισότιμος είναι ο κάθε πολίτης της Κύπρου. Οι Τούρκοι όμως θέλουν η μειονότητα να είναι “ισότιμη” με την πλειονότητα, δηλαδή έχουν την απαίτηση κάθε τουρκοκυπριακή ψήφος να αντιστοιχεί σε τρεις ελληνοκυπριακές, κι αυτό το ονομάζουν “ισοτιμία”.

Επίσης κάποια στιγμή θα είχε ενδιαφέρον η Ελλάδα να ανοίξει τη συζήτηση για το εάν όντως υπάρχει τουρκοκυπριακή μειονότητα στο νησί, αφού όπως είναι πασίγνωστο, οι Τουρκοκύπριοι είναι Έλληνες εξισλαμισμένοι.

Επί οθωμανικής κατοχής όταν κάποιος γινόταν μουσουλμάνος δεν έλεγαν “εξισλαμίστηκε” αλλά “τούρκεψε”.

Αυτοί οι Έλληνες εξισλαμισμένοι, οι “λινομπάμπακοι”, ζήτησαν μετά την έλευση των Βρετανών στο νησί να γίνουν πάλι χριστιανοί αλλά η τότε Εκκλησία της Κύπρου το αρνήθηκε.

Στη συνέχεια οι Άγγλοι, εφαρμόζοντας την ίδια πολιτική με την Ιρλανδία, όπου έκαναν χωροφύλακες του στέμματος τους προτεστάντες Ιρλανδούς και τους έστρεψαν κατά των καθολικών του νησιού, που ήταν και η πλειονότητα, έτσι και στην Κύπρο πήραν τους μουσουλμάνους και τους έκαναν χωροφύλακές τους ενάντια στους χριστιανούς συμπατριώτες τους.

Ίσως λοιπόν θα ήταν μια καλή ιδέα να θέσει ο Κοτζιάς τα πράγματα στην ιστορική τους διάσταση, ότι δηλαδή οι Τουρκοκύπριοι είναι μουσουλμάνοι Έλληνες και κανονικά δεν υπάρχει κανένα “μειονοτικό” θέμα στην Κύπρο, μόνο η τουρκική κατοχή, που όταν ξεκουμπιστούν με το καλό οι κατακτητές τότε χριστιανοί και μουσουλμάνοι Κύπριοι θα ζήσουν μαζί σε ένα ενιαίο ελληνικό κράτος].

Πάμε πίσω στο παραλήρημα της τουρκικής ιστοσελίδας:

»Μια τέτοια στάση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη στάση του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος τόνισε πρόσφατα σε ένα κύριο άρθρο που δημοσιεύθηκε στους Washington Times πως η Τουρκία θα επεκτείνει ένα χέρι φιλίας και συνεργασίας προς τους Έλληνες Κυπρίους στην περίπτωση μιας συμφωνίας [δηλ. ο Κοτζιάς έπρεπε να συμφωνεί με τον Τσαβούσογλου;].

»Οι δηλώσεις του Κοτζιά όπως και εκείνες του Νίκου Αναστασιάδη αλλά και του Κύπριου υπουργού Εξωτερικών, Γιαννάκη Κασουλίδη, έχουν μια διεστραμένη αντίληψη ότι δηλαδή οι τουρκοκύπριοι είναι μια μειονότητα στο “ελληνοκυπριακό έθνος” και είναι η στάση που πάντα έβαζε εμπόδια σε μια συμφωνία» [αυτή είναι η ιστορική πραγματικότητα κι εάν αρέσει στους Τούρκους].

Στη συνέχεια ο Τούρκος αρθρογράφος γυρίζει πίσω το χρόνο στο 1962 μιλώντας για τις “διεστραμμένες ψευδαισθήσεις” της Ένωσης με την Ελλάδα που ήθελε ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος και δεν διστάζει να αλλάξει την ιστορία στα μέτρα του γράφοντας ότι «το Κυπριακό ξεκίνησε όταν οι τουρκοκύπριοι και η μητέρα πατρίδα τους η Τουρκία είπαν ένα σκληρό όχι στις επεκτατικές βλέψεις της Ελλάδας».

Ποια μητέρα πατρίδα Τουρκία; Να μας φέρουν οι Τούρκοι αποδείξεις ότι έγινε τουρκικός εποικισμός στο νησί επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Δεν υπάρχει “μητέρα πατρίδα Τουρκία” για κανέναν τουρκοκύπριο, αυτά είναι παραμύθια της Χαλιμάς.

Και καταλήγει: «Ένας υπουργός Εξωτερικών, θα έπρεπε να έχει την διανοητική ικανότητα να κατανοήσει ότι η λύση στο Κυπριακό χρειάζεται τρία σημαντικά βήματα.

1) Να αναγνωρίσει την ύπαρξη δυο ισότιμων λαών στο νησί που η σχέση τους δεν είναι σχέση πλειοψηφίας ή μειοψηφίας αλλά δυο λαών που μοιράζονται την ίδια πατρίδα.

2) Να κατανοήσει ότι το νεο κράτος θα είναι μια δικοινοτική διζωνική ομοσπονδία δυο ισότιμων οντοτήτων

και

3) Να αναγνωρίσει τις ανησυχίες γύρω από την ασφάλεια και των δυο λαών και να αναδιατάξει την διάσταση της ασφάλειας και των εγγυήσεων με έναν τρόπο που θα απαλύνει αυτές τις ανησυχίες.

Ο αρθρογράφος προκλητικός έως το τέλος απευθύνεται και στα ελληνικά και στα αγγλικά στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών γράφοντας (σ.σ. σε σπαστά ελληνικά):

δεν έχετε κατανοήσει, Κοτζιάς?*

*‘Do you comprehend Kotzias?’»

Προφανώς και δεν έχει κατανοήσει! Τι να κατανοήσει; Τις τουρκικές μπούρδες; Το σχέδιο μετατροπής της Κύπρου σε τουρκικό προτεκτοράτο; Να υποκλιθεί κι αυτός στις νεο-οθωμανικές σας ιδεοληψίες;

Το TRIBUNE απαντά:

Προφανώς και η Τουρκία δεν θέλει φίλους. Από το 1922 και μετά η Ελλάδα δεν διέπραξε καμία επιθετική – εθνικοαπελευθερωτική ενέργεια εις βάρος της.

Η Τουρκία αντιθέτως συνεχώς επιτίθεται στην Ελλάδα. Με τους διωγμούς των Ελλήνων της Πόλης, 1955 και 1964-65, με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, με την κρίση του Μάρτη του 1987, με τα Ίμια το 1996, τώρα με τους απίθανους ισχυρισμούς ότι δήθεν η Ελλάδα κατέλαβε στρατιωτικά 18 τουρκικά νησιά στο Αιγαίο από το 2004 έως το 2014.

Τι θέλετε επιτέλους εκεί στην απέναντι ακτή; Δεν μπορείτε να ζήσετε ειρηνικά με τους γείτονές σας όπως κάνουν όλοι οι πολιτισμένοι λαοί;

Είστε τσακωμένοι με όποιον συνορεύετε, βρίζετε όποιον λέει πράγματα που δεν σας αρέσουν, σχεδιάζετε να αναβιώσετε την Οθωμανική Αυτοκρατορία, ούτε ξέρετε τι σας γίνετε και το σημαντικότερο ούτε σε ποιον αιώνα, ούτε σε ποιον κόσμο βρίσκεστε.

Παριστάνετε την υπερδύναμη δίχως δική σας πολεμική βιομηχανία. Αυτό από μόνο του αρκεί για να καταλάβει και ο πιο αφελής ότι δεν έχετε καμιά σχέση με την πραγματικότητα.

Είστε ένα προβληματικό πολυεθνικό κράτος που απειλεί την ασφάλεια του δυτικού κόσμου, υποκινεί την ισλαμιστική τρομοκρατία, υποκινεί αστάθεια και ταραχές στο εσωτερικό της Ευρώπης.

Τι δεν καταλαβαίνετε επιτέλους; Ότι ή θα γίνετε ένα φυσιολογικό σύγχρονο δυτικό κράτος ή θα σας διαμελίσουν για να ησυχάσουν από την απειλή σας;

Μόνοι σας σκάβετε τον λάκκο σας, μόνοι σας προκαλείτε τις συμφορές που θα πέσουν πάνω στα κουτοπόνηρα απλοϊκά ανατολίτικα κεφάλια σας.

Τι δεν καταλαβαίνετε επιτέλους; Ότι μέχρι το 2025 μπορεί και να μην υπάρχετε; Και ζητάτε και λύση στα “μέτρα” σας στην Κύπρο; Για να δούμε εάν θα υπάρχει Τουρκία “αύριο” και μην ανησυχείτε. Θα τη βρουν τη λύση στην Κύπρο οι Κύπριοι μεταξύ τους. Δίχως Τούρκους νταβατζήδες και Άγγλους προστάτες.

Καταλάβατε τώρα; Ή να σας το γράψουμε τούρκικα; Δεν χρειάζεται, θα σας το μεταφράσει η πρεσβεία σας στην Αθήνα, που ανελλιπώς ενημερώνεται από το TRIBUNE για αυτά που θα σας βρούνε…

Υ.Γ. Και να μην καταλάβατε Τούρκοι δεν έγινε και τίποτα. Ο Τούρκος έχει εξάλλου τη φήμη ότι δεν καταλαβαίνει από λόγια. Για αυτό και θα καταλάβετε αλλιώς… Πλησιάζει η ώρα.

Σχετικά άρθρα