Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σπίρτζης: Στους εργολάβους πληρώνουμε αυτά που συμφώνησε η ΝΔ (βίντεο)

Σπίρτζης: Στους εργολάβους πληρώνουμε αυτά που συμφώνησε η ΝΔ (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Ελληνική Κυβέρνηση, Νέα Δημοκρατία, Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης,

“Στους εργολάβους πληρώνουμε αυτά που συμφώνησε η ΝΔ“, τόνισε με έμφαση ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης στην Πρωινή Ζώνη της ΕΡΤ1 το πρωί της Πέμπτης, υπογραμμίζοντας ότι “δεν μας καλύπτουν πολιτικά οι συμβάσεις που είχε υπογράψει και πως έβαζαν το ελληνικό Δημόσιο στον τοίχο”.

«Στη σύμβαση που κληρονομήσαμε από τη ΝΔ, η οποία αναθεωρήθηκε μετά και ψηφίστηκε και από τη ΝΔ, υπάρχει πρόβλεψη για αυτά τα έξοδα και έπρεπε να γίνει τροπολογία από ποιους λογαριασμούς του υπουργείου Οικονομίας θα καταβληθούν», γνωστοποίησε ο υπουργός.

Ο κ. Σπίρτζης σημείωσε: «Δεν είναι πρόσθετα αυτά τα ποσά, έχουμε πέντε συμβάσεις από τον κ. Σουφλιά. ‘Άλλαξαν τέσσερις συμβάσεις, το 2013. Στην πέμπτη σύμβαση έγινε αναθεώρηση, το 2015. Όταν υπάρχει μια σύμβαση αν δεν την πληρώσεις έχεις ρήτρες», ανέφερε.

Ερωτηθείς για το «Σπατόσημο» είπε ότι μειώνεται, από τα 22 στα 12 ευρώ, για χώρες εκτός Ε.Ε. και έγινε για να υπάρχει ενιαία τιμολόγηση σε όλα τα αεροδρόμια, μετά και την παραχώρηση των 14 στη Fraport.

«Θα μειωθεί το κόστος των χρεώσεων σε αεροπορικά εισιτήρια» εκτίμησε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στην πορεία των έργων των αυτοκινητοδρόμων είπε πως την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η σταδιακή παράδοσή τους, λέγοντας χαρακτηριστικά «παραδίδουμε έργα που έπρεπε να έχουν γίνει πριν από δεκαετίες στη χώρα».

Ο υπουργός Υποδομών επεσήμανε ότι στις 6 Απριλίου θα δοθεί στην κυκλοφορία η σύραγγα των Τεμπών και τη Μεγάλη Πέμπτη θα παραδοθεί η εθνική οδός Κορίνθου-Πατρών.

Σχετικά άρθρα