Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σβίγκου: Το ΔΝΤ να αποσύρει τις παράλογες απαιτήσεις του για να κλείσει η αξιολόγηση

Σβίγκου: Το ΔΝΤ να αποσύρει τις παράλογες απαιτήσεις του για να κλείσει η αξιολόγηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ελληνική Κυβέρνηση, Πιστοληπτική Αξιολόγηση, Ράνια Σβίγκου, ΣΥΡΙΖΑ,

“Η κυβέρνηση θέλει να κλείσει το συντομότερο δυνατό η αξιολόγηση“, τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 Fm», υπογραμμίζοντας πως το βασικό ζήτημα είναι να έχουν αποσυρθεί από το τραπέζι οι παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ.

Ερωτηθείσα για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που καταλογίζει ευθύνες στην κυβέρνηση για την καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις, απάντησε:

«Η ΝΔ από τη μια ζητάει να υπογράψουμε χθες -δηλαδή, να δεχτούμε μέτρα 4,5 δισ εις βάρος του ελληνικού λαού- και από την άλλη κατηγορεί την κυβέρνηση. Να θυμίσουμε, πάντως, ότι η ΝΔ δεν ψήφισε ούτε το επίδομα των συνταξιούχων, οπότε δεν μπορεί να παραδιδει μαθηματα κοιμνωνικής ευαισθησίας στην κυβέρνηση».

Μιλώντας για την ουσία της συμφωνίας, σημείωσε: «Περιμένουμε τη συνολική συμφωνία, αμέσως μετά εκκρεμεί η συζήτηση για το χρέος και τα πλεονάσματα, ενώ για τα αντίμετρα θα τα δούμε μετά τη συνολική συμφωνία».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη διαρροή του Reuters, προέτρεψε σε αναμονή για τις επίσημες ανακοινώσεις.

«Η θέση μας είναι μια συμφωνία κοινωνικά βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη. Η κυβέρνηση ενημερώνει και τη Βουλή και τον ελληνικό λαό, δεν έχουμε κρυφτεί ποτέ» είπε και πρόσθεσε:

«Αντίθετα, βλέπουμε αρχηγούς της αντιπολίτευσης να κρύβονται, το είδαμε στη συζήτηση για την εξεταστική». Ειδικά για τον πρόεδρο της ΝΔ είπε πως «ο κ. Μητσοτάκης αποφεύγει ακόμα και να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό».

Σχετικά άρθρα