Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εξεταστική για Υγεία προανήγγειλε ο Ξανθός

Εξεταστική για Υγεία προανήγγειλε ο Ξανθός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανδρέας Ξάνθος, Σκάνδαλο Novartis, Υπουργείο Υγείας,

Τα σκάνδαλα και οι υποθέσεις διαφθοράς στην Υγεία φαίνεται πως μπαίνουν σε προτεραιότητα στην ατζέντα της κυβέρνησης αφού αυτό, τουλάχιστον, αναδύεται από πρόσφατες τοποθετήσεις τόσο του πρωθυπουργού (στην Ολομέλεια) όσο και του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού.

Κατά τη συζήτηση για την παραπομπή του Γιάννου Παπαντωνίου σε προανακριτική επιτροπή ο Αλέξης Τσίπρας έκανε εκτενή αναφορά στα θέματα της NOVARTIS και του ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι την επόμενη εβδομάδα το σκάνδαλο NOVARTIS ενδέχεται να συζητηθεί στη Βουλή.

“Να διερευνηθούν οι πολιτικές ή ποινικές ευθύνες για τις παθογένειες όσων «έκαναν πάρτι”

Tην Τετάρτη, στο ίδιο μήκος κύματος, ο Ανδρέας Ξανθός υπεραμύνθηκε της σύστασης εξεταστικής για την Υγεία. Ο υπουργός Υγείας είπε χαρακτηριστικά ότι πρέπει να διερευνηθούν οι πολιτικές ή ποινικές ευθύνες για τις στρεβλώσεις και τις παθογένειες όσων «έκαναν πάρτι».

«Εμείς είπαμε κάτι που δεν το είπε ποτέ κανείς την περίοδο της κρίσης. Ότι είμαστε μεροληπτικοί υπέρ της δημόσιας περίθαλψης. Είπαμε επίσης, ότι γι’ αυτόν τον τομέα, που έχει δομικά προβλήματα αδιαφάνειας, διαφθοράς και κατασπατάλησης θα κάνουμε εξεταστική επιτροπή, για να αποδειχθούν οι στρεβλώσεις και οι παθογένειες, αλλά και οι ευθύνες -πολιτικές ή ποινικές- ώστε να εξυγιανθεί ένα πολιτικό σύστημα που είχε ταυτιστεί με το πάρτι που γινόταν στο χώρο της Υγείας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ξανθός.

Σχετικά άρθρα