Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λάβρος Τζανακόπουλος για Σημίτη: Ο άνθρωπος που έβλεπε τις μίζες να περνούν (βίντεο)

Λάβρος Τζανακόπουλος για Σημίτη: Ο άνθρωπος που έβλεπε τις μίζες να περνούν (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ελληνική Κυβέρνηση, Κώστας Σημίτης, ΠΑΣΟΚ, Πιστοληπτική Αξιολόγηση,

“Ο κ. Σημίτης ήταν ο άνθρωπος που έβλεπε τις μίζες να περνούν”, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός σε τηλεοπτική του συνέντευξη, παραθέτοντας όλα αυτά για τα οποία δεν πήρε θέση κατά τη χθεσινή του συνέντευξη στο ΣΚΑΙ, δηλαδή τα σκάνδαλα του Χρηματιστηρίου, των Ολυμπιακών Αγώνων, της Siemens, των Μαντέλη και Τσουκάτου, των εξοπλιστικών προγραμμάτων του Άκη Τσοχατζόπουλου και του Γιάννου Παπαντωνίου.

“Φαίνεται ότι η κυβέρνηση έχει χτυπήσει κάποιο νεύρο καθώς ανασύρθηκε μια απαξιωμένη εφεδρεία του παλιού πολιτικού κατεστημένου που βρίσκεται σε απόλυτη ταύτιση με τη σημερινή γραμμή της ΝΔ. Ο κ. Σημίτης έρχεται να ταυτιστεί με τον Κ. Μητσοτάκη. Αποτέλεσμα ενός πολέμου εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, σχετίζεται με την προσπάθεια μας να ρίξουμε άπλετο φως σε υποθέσεις που βρίσκονταν στη σκιά. Να τις ξεκουκουλώσουμε όπως είπε ο πρωθυπουργός”, υπογράμμισε ο Δ. Τζανακόπουλος μιλώντας στο STAR το πρωί της Τετάρτης.

Όσον αφορά στη διαπραγμάτευση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι «συνταξιοδοτικό, εργασιακό και θέματα ενέργειας» παραμένουν τα ανοικτά θέματα, ενώ πρόσθεσε ότι «ο κύριος όγκος των συμφωνηθέντων θα ψηφιστεί αφού θα έχουμε στα χέρια μας τη συνολική συμφωνία».

Εκτίμησε ότι αναμένει θετική κατάληξη στο θέμα των εργασιακών μετά τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού στο θέμα αυτό.

«Μετά τη Ρώμη, τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού και τη στήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια της Συνόδου, όπως των κ. Γιούνκερ, Τουσκ, Τζεντιλόνι, τη στάση του τους σοσιαλιστικού κόμματος έχει δημιουργηθεί πολιτικός συσχετισμός που θα οδηγήσει σε θετική κατάληξης το θέμα των εργασιακών».

«Τα εργασιακά θα είναι τόσο θετικά που θα χαρούμε να τα νομοθετήσουμε» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι πρέπει να περιμένουμε τη συνολική συμφωνία που όπως είπε «μένει να δούμε αν θα γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις των δανειστών ότι θα καταλήξουμε την 7η Απριλίου».

Τόνισε επίσης ότι είναι πολλά τεχνικά θέματα που συζητούνται και πολλά πολιτικά με συμβολισμούς τα οποία αναμένουμε να κλείσουν σε μια συνολική συμφωνία ενώ ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν υποχωρεί σε ομαδικές απολύσεις και στο λοκ άουτ .

«Δεν υπάρχει περίπτωση να μπει καμιά υπογραφή αν δεν υπάρξουν συλλογικές αποφάσεις» υποστήριξε ο Δ. Τζανακόπουλος και απαντώντας για τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης επεσήμανε ότι «είναι σαν το σκάκι, αν αποκαλύψεις τις επόμενες κινήσεις σου ο αντισυμβαλλόμενος σου θεωρεί ότι έχουν ήδη γίνει. Όλοι κρατούν τα χαρτιά τους κλειστά. Η συζήτηση για τη συμφωνία θα διεξαχθεί αναλυτικότατα και θα πάρουμε τις συλλογικές μας αποφάσεις».

Σχετικά άρθρα