«Αν και τα κόμματα συναίνεσαν στην εξεταστική επιτροπή για τα εξοπλιστικά και τις ευθύνες του Γιάννου Παπαντωνίου, προέβαλαν ενστάσεις», τόνισε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9Fm», ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, επισημαίνοντας πως η αντιπολίτευση χρεώνει στον ΣΥΡΙΖΑ προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τα προβλήματα της χώρας.
Ο πρώην υπουργός και εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε, ωστόσο, ότι η επιλογή του χρόνου σχετίζεται με τη νομιμότητα.
«Η διερεύνηση αυτή δεν έγινε σε χρόνο που όρισε η κυβέρνηση και δεν έχει πολιτική σκοπιμότητα, αλλά είναι καθαρά θέμα νομιμότητας. Στη Βουλή ήρθαν 6 δικογραφίες από τους εισαγγελείς, οπότε η Βουλή έπρεπε να προχωρήσει» τόνισε ο Ν. Παρασκευόπουλος.
Ερωτηθείς εάν οι εξεταστικές έχουν αποτελέσματα υπενθύμισε ότι η υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου ξεκίνησε από εξεταστική επιτροπή της Βουλής, ενώ ακόμα και για τα θαλασσοδάνεια (κομμάτων- ΜΜΕ) έγιναν γνωστά πολλά πράγματα επίσης μέσω επιτροπών της Βουλής.
«Υπό αυτή την έννοια δεν θα έλεγα ότι οι εξεταστικές επιτροπές δεν έχουν αποτέλεσμα» υπογράμμισε ο Ν. Παρασκευόπουλος, συμπληρώνοντας πως και για την υπόθεση Novartis έχει εξαγγελθεί η συζήτηση. Ωστόσο, ειδικά για τα εξοπλιστικά ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, διευκρίνισε πως η συγκεκριμένη επιτροπή έχει προανακριτικά χαρακτηριστικά και ποινικό προσδιορισμό.
Σχετικά με τις απουσίες του προέδρου της ΝΔ και της προέδρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης από τη χθεσινή συζήτηση στην ολομέλεια, ο Ν. Παρασκευόπουλος είπε ότι «θα ήταν πολύ χρήσιμη η παρουσία του κ. Μητσοτάκη και της κ. Γεννηματά ( η οποία νομίζω ήρθε στο τέλος και ψήφισε) δεν γνωρίζω το βαθμό δυσκολίας τους αλλά θα ήταν καλό να είχαν παραστεί και να μιλήσουν για αυτή την υπόθεση».
Τέλος, σε ερώτηση για την παραίτηση της εισαγγελέα Ελένης Ράικου, απάντησε: «Δεν μπορώ να γνωρίζω τι υπάρχει πίσω από την παραίτηση της κ. Ράικου. Γενικά όμως μπορώ να πω ότι πολλοί δικαστικοί έχουν βρεθεί σε ένα πεδίο πιέσεων, που ίσως και να αγγίζει και την απειλή, η αποστολή τους είναι να ολοκληρώνουν το θεσμικό τους έργο δεν μπορεί η επιλογή να είναι η παραίτηση». Ειδικά για το θέμα της εισαγγελέα διαφθοράς εκτίμησε ότι μπορεί να μην είναι τόσο σοβαρό (σ.σ το θέμα της παραίτησης) και ίσως έχει σχέση με τη λήξη της θητείας της.