Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το μάθημα Ιστορίας του Κουτσούμπα στον Τσίπρα για το όπλο του Μπελογιάννη (βίντεο)

Το μάθημα Ιστορίας του Κουτσούμπα στον Τσίπρα για το όπλο του Μπελογιάννη (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Αμαλιάδα, Βίντεο, Δημήτρης Κουτσούμπας, Ελληνική Κυβέρνηση, ΚΚΕ | Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, Νίκος Μπελογιάννης, ΣΥΡΙΖΑ,

Τις γνώσεις του για τον Νίκο Μπελογιάννη «ξεδίπλωσε» ο Δημήτρης Κουτσούμπας, στα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης “Ν. Μπελογιάννης” στην οικία του αγωνιστή και στελέχους του ΚΚΕ στην Αμαλιάδα.

Μάλιστα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ βρήκε και τον ιδανικό μαθητή στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο εξήγησε κάποια πράγματα για το όπλο του Μπελογιάννη.

Ο ίδιος ο Δ. Κουτσούμπας πρόσφερε στη συλλογή τα γάντια του Νίκου Μπελογιάννη, τη θήκη του όπλου του, αλλά και το ίδιο το όπλο του, ένα πιστόλι Walther του 1938, που το είχε ως πολιτικός επίτροπος.

Το πήραν κατά την Κατοχή από κάποιον Γερμανό και το είχε στον Δημοκρατικό Στρατό ως πολιτικός επίτροπος, ανέφερε ο Δ. Κουτσούμπας.

Ο πρωθυπουργός ρώτησε τον γγ του ΚΚΕ, πώς βρέθηκε το όπλο στα χέρια του ΚΚΕ.

«Είναι ολόκληρη ιστορία. Το κρύβανε οι αγωνιστές και γι’ αυτό δεν πρέπει ποτέ να χαθεί. Το έκρυβαν πολλοί άνθρωποι. Και δεν έκρυβαν μόνο όπλα, έκρυβαν χαρτιά, προσωπικά στοιχεία. Με κινδύνους τεράστιους για τη ζωή τους, πόσω μάλλον αν μιλάμε για όπλα, εκτελούνταν», είπε ο Δ. Κουτσούμπας.

Σχετικά άρθρα