Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την παραίτηση Ράικου

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την παραίτηση Ράικου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δικαιοσύνη, Εισαγγελία Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, Ελληνική Κυβέρνηση, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Το ΠΟΤΑΜΙ,

“Η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί οφείλουν να δώσουν απαντήσεις για τη λειτουργία παράκεντρων εξουσίας και διαφθοράς”, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία με αφορμή την παραίτηση της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου.

Όπως επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωσή του, “η σημερινή παραίτηση – βόμβα της Εισαγγελέως Διαφθοράς επιβεβαιώνει, με τον χειρότερο τρόπο, όσα καταγγέλλει η Νέα Δημοκρατία για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Δικαιοσύνης”.

ΔΗΣΥ: Κάποιοι δεν θα ηρεμήσουν αν δεν αλώσουν τη Δικαιοσύνη

«Παρά την ανάγκη για περισσότερη διαφάνεια και λογοδοσία στη δημόσια ζωή, η ανεξαρτησία των διωκτικών αρχών παραμένει στη χώρα μας ακόμη ζητούμενο», σχολιάζει τη Δημοκρατική Συμπαράταξη με αφορμή την παραίτηση της Ελένης Ράικου από τη θέση της εισαγγελέως Διαφθοράς.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «κάποιοι βλέπουν τη “μάχη κατά της διαφθοράς” ως μέσο πολιτικής επιβίωσης. Επιδιώκουν τη διαρκή δημιουργία σκιών, συντηρούν τη «σκανδαλολογία» μέσω ελεγχόμενων μέσων ενημέρωσης. Αποκρύπτοντας βέβαια ό,τι δεν τους συμφέρει».

Σύμφωνα με τη ΔΗΣΥ, αυτοί δεν θα ηρεμήσουν αν δεν αλώσουν την ελληνική Δικαιοσύνη.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη εμμένει «στην αδήριτη ανάγκη να διαφυλαχθεί η θεσμική νομιμότητα» και τονίζει ότι «η Πολιτεία οφείλει να προστατεύει τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς από κάθε απόπειρα επηρεασμού και εκβιασμού. Και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο».

Ποτάμι: Ποιους ενοχλεί η κυρία Ράικου;

Η παραίτηση της Ελένης Ράικου από τη θέση της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς και οι βαριές οι βαριές καταγγελίες για “σχέδιο ηθικής της εξόντωσης από μεγάλα συμφέροντα στο χώρο του φαρμάκου”, δείχνουν ότι τα πράγματα στη χώρα μας γίνονται πολύ επικίνδυνα, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

Διερωτώμενο «ποιους ενοχλεί η κ. Ράικου», επισημαίνει πως «η εισαγγελέας που έπιασε μεταξύ άλλων τον Άκη Τσοχατζόπουλο (όταν τα κόμματα τον είχαν αθωώσει) έχει μπει πολλές φορές στο στόχαστρο σκοτεινών κύκλων που θέλουν να έχουν ασυλία», ενώ καλεί την κυβέρνηση να προστατεύσει τους θεσμούς, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να αφεθεί η δικαιοσύνη να κάνει απρόσκοπτα τη δουλειά της.

Προσθέτει πως ο πολιτικός κόσμος, η ηγεσία της Δικαιοσύνης και οι δικαστικές ενώσεις οφείλουν να στηρίξουν την προσπάθεια της κυρίας Ράϊκου, η οποία «πρέπει με αυτή τη στήριξη να συνεχίσει το έργο της και να αγνοήσει τις απειλές».

Η Ελλάδα πρέπει να γίνει κράτος δικαίου κι όχι χώρα που κάνουν κουμάντο διάφορες μαφίες, καταλήγει το Ποτάμι.

Σχετικά άρθρα