Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προειδοποίηση Γιούνκερ σε Τραμπ: Μην προκαλέσεις νέο πόλεμο στην Ευρώπη

Προειδοποίηση Γιούνκερ σε Τραμπ: Μην προκαλέσεις νέο πόλεμο στην Ευρώπη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ,

Σκληρή προειδοποίηση στον Ντόναλντ Τραμπ να μην ενθαρρύνει αποχωρήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς τυχόν αποσύνθεση του μπλοκ μπορεί να προκαλέσει νέο πόλεμο στα δυτικά Βαλκάνια, έστειλε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στους «Financial Times», μία ημέρα πριν τη Σύνοδο της Ρώμης όπου οι 27 εταίροι θα εξετάσουν το μέλλον της Ένωσης, ο κ. Γιούνκερ χαρακτήρισε τον ενθουσιασμό Τραμπ για το Brexit «ενοχλητικό» και απρόσμενο.

Προσέθεσε ότι καταδεικνύει την άγνοια του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών για την πολύπλοκη ιστορία της Γηραιάς Ηπείρου.

Το μήνυμα Γιούνκερ επιδόθηκε όταν ο αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς επισκέφτηκε τις Βρυξέλλες τον Φεβρουάριο, με τον επικεφαλής της Κομισιόν να του ζητά να εξηγήσει στο Λευκό Οίκο ότι δεν πρέπει να καλεί κι άλλα κράτη-μέλη να αποχωρήσουν, «διότι εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση καταρρεύσει θα έχεις νέο πόλεμο στα δυτικά Βαλκάνια».

Σχετικά άρθρα