Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με τον Τζέιμς Μάτις θα συναντηθεί ο Πάνος Καμμένος στις ΗΠΑ

Με τον Τζέιμς Μάτις θα συναντηθεί ο Πάνος Καμμένος στις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για 25η Μαρτίου - Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας, Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, Γκας Μπιλιράκης, Ελληνική Ομογένεια, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Λευκός Οίκος, Νίκος Χριστοδουλίδης, Ντόναλντ Τραμπ, Πάνος Καμμένος, Ράινς Πρίμπους, Τζέιμς Μάτις, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογο του, στρατηγό Μάτις, θα έχει την Παρασκευή στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε μια χρονική συγκυρία όπου οι στρατιωτικοί σχεδιασμοί των ΗΠΑ στην εύφλεκτη περιοχή της Ανατολικής Μεσόγειου βρίσκονται υπό εκκόλαψη, σύμφωνα με τον Αθανάσιο Έλλις στην εφημερίδα Καθημερινή.

Η ελληνική πλευρά δεν κρύβει την πρόθεσή της να προχωρήσει σε περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών αμυντικών σχέσεων, συμπεριλαμβανομένων και της ενίσχυσης και του εκσυγχρονισμού του οπλοστασίου της με αμερικανικά συστήματα.

Ο κ. Καμμένος θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ για να παρευρεθεί σε εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, στην Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη.

Αυξημένο ενδιαφέρον παρουσιάζει η φετινή τελετή που θα πραγματοποιηθεί στον Λευκό Οίκο, την ερχόμενη Παρασκευή, καθώς είναι η πρώτη επί προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, που έχει καθιερωθεί τις τελευταίες δεκαετίες, είθισται ο πρόεδρος των ΗΠΑ να απευθύνει χαιρετισμό σε επιφανείς Ελληνοαμερικανούς, ενώ ομιλία εκφωνεί και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ως εκπρόσωπος της ομογένειας.

Λίγο πριν από την εμφάνιση του προέδρου ενώπιον των ομογενών, συνήθως πραγματοποιείται σύντομη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον πρόεδρο.

Φέτος, αναμένεται ότι στη συγκεκριμένη συνάντηση θα συμμετάσχει σε πρωταγωνιστικό ρόλο και ο ελληνικής καταγωγής προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ρέινς Πρίμπους.

Ο τελευταίος διοργανώνει και κλειστό επίσημο δείπνο την Πέμπτη το βράδυ στο Blair House, όπου, μεταξύ άλλων, θα παραβρεθούν ο κ. Καμμένος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης, Ελληνοαμερικανοί που απασχολούνται στην κυβέρνηση και επιφανείς ομογενείς.

Στο πλαίσιο των εορτασμών του Αγώνα για την Ελληνική Ανεξαρτησία, θα έχει προηγηθεί, την Τετάρτη, άλλη μια εκδήλωση, στο Κογκρέσο, την οποία συνδιοργανώνουν το Αμερικανοελληνικό Ινστιτούτο και οι συμπρόεδροι της Ελληνικής Ομάδας του Κογκρέσου, ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Γκας Μπιλιράκης και n Δημοκρατική συνάδελφός του Κάρολιν Μαλόνι.

Την Κυριακή πραγματοποιείται κατά μήκος της 5ης Λεωφόρου στο Μανχάταν και η καθιερωμένη ετήσια παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, στην οποία τελετάρχες θα είναι ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης και ο ομογενής επιστήμονας και επιχειρηματίας Γιώργος Γιανκόπουλος.

Σχετικά άρθρα