Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έχει πάθει εμμονή ο Τσαβούσογλου με τον Καμμένο – Νέα λεκτική επίθεση με βρωμιές και συκοφαντίες

Έχει πάθει εμμονή ο Τσαβούσογλου με τον Καμμένο – Νέα λεκτική επίθεση με βρωμιές και συκοφαντίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Ελληνικά Νησιά, Λαθρομετανάστες, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Μετανάστες, Νησιά Αιγαίου, Πάνος Καμμένος, Πρόσφυγες, Τουρκία,

Σε νέες άκρως προκλητικές δηλώσεις αναφορικά με την Ελλάδα προχώρησε την Πέμπτη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στο Haberturk.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που την τελευταία εβδομάδα τσακώνεται με όλη την Ευρώπη (πλην Γαλλίας), αναφέρθηκε σε “ζήτημα του Αιγαίου” το οποίο χαρακτήρισε ως “ευαίσθητο” και έτσι εκτός από το Κυπριακό Ζήτημα μας έκανε γνωστό ότι για την Τουρκία υπάρχει και “Αιγαιακό Ζήτημα”.

Τι συνιστά όμως το “Αιγαιακό Ζήτημα” σύμφωνα με τον ισλαμιστή υπουργό Εξωτερικών;

“Είναι τα νησιά, είναι η υφαλοκρηπίδα, είναι τα χωρικά ύδατα, είναι το FIR, o έλεγχος, δηλαδή, της πολιτικής αεροπορίας”, είπε ο Τσαβούσογλου.

Από τη δήλωση αυτή αντιλαμβάνεται κανείς ότι το ισλαμιστικό καθεστώς της Άγκυρας δεν αναγνωρίζει τα σύνορα στο Αιγαίο. Και μας το είπε ξεκάθαρα.

“Τη στιγμή αυτή στα ζητήματα αυτά έχουμε διαφορετικές θέσεις επίσημες, είτε πολιτικές. Για τη συζήτηση των ζητημάτων αυτών, ιδιαίτερα μετά την κρίση των Ιμίων, δημιουργήθηκε ένας μηχανισμός διερευνητικών συνομιλιών. Η Ελλάδα συνομιλεί με την Τουρκία για το πώς θα τα επιλύσουμε: Να πάμε σε δικαστήριο ή να το λύσουμε με τη διπλωματία; Εάν τελικά δεν μπορέσουμε να συμφωνήσουμε θα χρησιμοποιήσουμε το στρατό; Συνεχώς αυτά συζητούνται”.

Η Ελλάδα όπως είναι γνωστό δεν συζητά ζητήματα εθνικής κυριαρχίας της, ο Τούρκος όμως γνωστός ως κατά συρροή ψεύτης αραδιάζει τα παραμύθια του στο αποχαυνωμένο ισλαμιστικό κοινό του.

“Όμως στη διαδικασία αυτή βέβαια η Ελλάδα τηρεί προκλητική στάση”, είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος μάλιστα ισχυρίστηκε ότι τα συζήτησε αρκετά με τον Έλληνα ΥΠΕΞ και με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Εμμονή Τσαβούσογλου με τον Πάνο Καμμένο

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου για μια ακόμη φορά μίλησε προσβλητικά και υποτιμητικά για τον Πάνο Καμμένο και επανέλαβε τους ανυπόστατους ισχυρισμούς του ότι το Μαξίμου έχει “αδειάσει” τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

“Ο Υπουργός Άμυνας είναι και πάλι πρόεδρος ενός ρατσιστικού κόμματος και κυβερνητικός εταίρος”, είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου και συνέχισε:

“Όταν κάθε φορά διαμαρτύρομαι λένε ότι είναι πράγματι κακομαθημένο, αλλά καλό παιδί. Και βέβαια τα ζητήματα είναι πολύ σημαντικά, ευαίσθητα ζητήματα. Μπορεί να αντιδράσουμε. Να τον προσέχετε. Στη συνέχεια το κακομαθημένο αυτό παιδί έκανε ορισμένες δηλώσεις. Χρησιμοποιώ τη δική τους διατύπωση. Η φράση κακομαθημένο παιδί δεν είναι δική μου”, συνέχισε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου προσπαθώντας για μια ακόμη φορά ασύστολα ψευδόμενος να σπείρει έριδες στο εσωτερικό της ελληνικής κυβέρνησης.

“Εμείς στην πραγματικότητα δεν είμαστε η πλευρά που κλιμακώνει την ένταση” δήλωσε αυτή η “περιστερά” της διπλωματίας και συνέχισε απευθυνόμενος στην ελληνική κυβέρνηση:

“Στις δικές σας κινήσεις και ανακοινώσεις και εμείς είμαστε σε θέση να δώσουμε απάντηση. Ειδάλλως ο λαός μας ρωτάει, εσύ κοιμάσαι;”, είπε ο Τσαβούσογλου.

“Δεν θα χρησιμοποιήσουμε τους μετανάστες ως όπλο”

Ο Τσαβούσογλου περιέγραψε τις σχέσεις Τουρκίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης σε “σοβαρή κρίση”.

«Στις σχέσεις μας με την Ε.Ε. υπάρχει σοβαρή κρίση. Και η αρχή της κρίσης αυτής εντοπίζεται στην 15η Ιουλίου», είπε συνδέοντας τις τουρκοευρωπαϊκές σχέσεις με το αποτυχημένο πραξικόπημα.

«Η συμφωνία για το μεταναστευτικό, η επανεισδοχή και η απελευθέρωση των θεωρήσεων συνδέονται μεταξύ τους.

»Εάν δεν υπάρξει η απελευθέρωση των θεωρήσεων και συνεχίζουν να μας κοροϊδεύουν μπορεί να ακυρώσουμε τη συμφωνία για το μεταναστευτικό.

»Αυτό δε σημαίνει “άνοιξα τα σύνορά μου”. Σημαίνει ότι δεν θα δεχόμαστε πίσω όσους περνούν στα νησιά της Ελλάδας. Δεν χρησιμοποιούμε ως όπλο τους μετανάστες. Υπογράψαμε τρεις συμφωνίες. Η θα εφαρμοσθούν όλες ή καμία», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απαντώντας έτσι εμμέσως στην αυστηρή προειδοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης ότι εάν χρησιμοποιηθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες ως όπλο από την πλευρά της Τουρκίας θα θεωρηθεί από την Ελλάδα επιθετική ενέργεια.

Οι Τούρκοι όμως δεν έχουν “μπέσα”, πράγμα που σημαίνει ότι οι δηλώσεις τους δεν έχουν καμία βαρύτητα και συνήθως καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Σχετικά άρθρα