Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δραχμή: “Ήττα για ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και εταιρίες γκάλοπ”

Δραχμή: “Ήττα για ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και εταιρίες γκάλοπ”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δραχμή Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση, Εκλογές, Τοπική Αυτοδιοίκηση,

Το γραφείο Τύπου της Ελληνικής Δημοκρατικής Κίνησης Δραχμή σχολίασε με την ακόλουθη δήλωση τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής των εκλογών στην τοπική αυτοδιοίκηση:

“Οι εκλογές στα μεγάλα αστικά κέντρα αναδεικνύουν τη μεγάλη ήττα των δημοσκοπικών εταιριών και του δίπολου ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Στις περιφέρειες Αττικής και Θεσσαλονίκης, όπως και στους αντίστοιχους Δήμους, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ υπολείπονται κατά πολύ από τις «προβλέψεις» των δημοσκόπων. Ο ΣΥΡΙΖΑ των μεγάλων προσδοκιών, προσγειώνεται στην πραγματικότητα των αντιφάσεών του και η ΝΔ πληρώνει τα δεινά του μνημονίου και τις λανθασμένες επιλογές της.

Είναι φανερό ότι στο δεύτερο γύρο, τα δύο κόμματα που με τη βοήθεια των ΜΜΕ επιχείρησαν να πολώσουν το πολιτικό κλίμα για ίδιο όφελος, θα χάσουν από ανεξάρτητους υποψηφίους, γεγονός πρωτοφανές στα εκλογικά χρονικά της χώρας.

Τεράστια, αποκαλυπτική όσο και διδακτική είναι η αποτυχία των εταιρειών δημοσκοπήσεων, οι οποίες άλλα προέβλεπαν και άλλα ανέδειξαν οι κάλπες. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, όπου σκοπίμως ή μη αγνοούν τα νέα κόμματα και ειδικότερα το μεγάλο ρεύμα του ευρωσκεπτικισμού που διατρέχει όλη την Ευρώπη, όπως και τη χώρα μας, που υποφέρει περισσότερο από τα δεινά της ευρωκατοχής.

Μεγάλες ευθύνες φέρουν και ορισμένα από τα κεντρικά ΜΜΕ, που δεν τηρούν στοιχειώδεις κανόνες ίσης μεταχείρισης για απόψεις που αποτελούν κοινό τόπο πλέον σε όλη την Ευρώπη και παραβιάζουν εξώφθαλμα αποφάσεις της διακομματικής επιτροπής εκλογών και τις οδηγίες που έχει θέση η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση για τις εκλογικές διαδικασίες”.

Σχετικά άρθρα