Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λεβέντης σε Τσίπρα: Κάντε πίσω στα εργασιακά για να κλείσει η αξιολόγηση

Λεβέντης σε Τσίπρα: Κάντε πίσω στα εργασιακά για να κλείσει η αξιολόγηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βασίλης Λεβέντης, Ελληνική Κυβέρνηση, Ένωση Κεντρώων, Πιστοληπτική Αξιολόγηση,

Να υποχωρήσει στα εργασιακά, προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

«Αν παραμείνετε ανένδοτος, ίσως πάμε και σε εκλογές» παρατήρησε, κατά την ανάπτυξη της ερώτησή του για την Υγεία, στη διάρκεια της Ώρας του Πρωθυπουργού στη Βουλή, το πρωί της Παρασκευής.

Συγκεκριμένα, κατά την τοποθέτησή του, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο Βασίλης Λεβέντης υποστήριξε ότι «λόγω της ανάγκης για ιδιωτικοποιήσεις, πρέπει να αφαιρέσετε από το μυαλό σας το ζήτημα των εργασιακών και των συλλογικών συμβάσεων».

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι δανειστές δεν πρόκειται να κάνουν πίσω στο συγκεκριμένο ζήτημα και κάλεσε τον πρωθυπουργό να υποχωρήσει στα εργασιακά για να κλείσει η συμφωνία.

«Αν παραμείνετε ανένδοτος, ίσως πάμε και σε εκλογές» σημείωσε, επαναφέροντας με έμμεσο τρόπο τα σενάρια που διακίνησε την Πέμπτη το Reuters και τα οποία διέψευσε το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Λεβέντης εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία της διαπραγμάτευσης και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει εάν με δική του οδηγία ο Πάνος Σκουρλέτης έθεσε το ζήτημα της αυξημένης πλειοψηφίας για την ψήφιση της συμφωνίας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν ψηφίζει, ακόμη και νομοσχέδια που είναι καλά, καθώς ο πρωθυπουργός έχει αγνοήσει την επιστολή του με τα 9 σημεία (μεταξύ των οποίων η μείωση του αριθμού των βουλευτών).

Τόνισε, δε, ότι η δική του πολιτική αρχή είναι πως πρώτα πρέπει να νοικοκυρέψει κανείς το σπίτι του και μετά να ζητήσει δάνεια, κάτι που ούτε αυτή η κυβέρνηση κάνει.

Κατηγόρησε, ωστόσο, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ επειδή ζητούν να υπογράψει άμεσα η κυβέρνηση τη συμφωνία, αλλά αρνούνται να την ψηφίσουν. «Μέχρι τώρα όμως τα ψήφιζαν όλα. Τώρα θέλουν να κάνει όλη την προδοσία ο ΣΥΡΙΖΑ κι εκείνοι να τα βρουν έτοιμα» επισήμανε.

Σχετικά άρθρα