Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι θα πει ο Τσίπρας για την Υγεία στην “Ώρα του Πρωθυπουργού”

Τι θα πει ο Τσίπρας για την Υγεία στην “Ώρα του Πρωθυπουργού”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βασίλης Λεβέντης, Βουλή των Ελλήνων, Ελληνική Κυβέρνηση, Ένωση Κεντρώων, Υπουργείο Υγείας,

Για την κατάσταση στην Υγεία θα απαντήσει ο Αλέξης Τσίπρας στην “Ώρα του Πρωθυπουργού” στη Βουλή, έπειτα από επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη.

Η συζήτηση, η οποία αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον, είναι προγραμματισμένη να αρχίσει στις 09:30 το πρωί της Παρασκευής.

Στην ερώτησή του ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κάνει λόγο για ασαφείς αλλαγές και καλεί τον πρωθυπουργό να αποσαφηνίσζει μεταξύ άλλων:

– Αν οι ανασφάλιστοι τυγχάνουν ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης.

– Αν οι γιατροί μπορούν να συνταγογραφούν ελεύθερα ή δεσμεύονται με πίνακα φαρμάκων.

– Πόσοι από τους αξονικούς τομογράφους που υπάρχουν στα κρατικά νοσοκομεία της χώρας λειτουργούν.

– Πόσες κλίνες είναι διαθέσιμες στις μονάδες εντατικής θεραπείας και πόσο καιρό χρειάζεται να είναι στη λίστα αναμονής ο ασθενής.

– Αν θα γίνουν προσλήψεις ιατρών που διαθέτουν ιδιωτικά ιατρεία με περιορισμένες ώρες απασχόλησης, για να στελεχώσουν τα δημόσια νοσοκομεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η τέταρτη κατά σειρά επίκαιρη ερώτηση στην οποία απαντά ο πρωθυπουργός, από την έναρξη της νέας συνόδου της Βουλής.

Μέχρι σήμερα ο Αλ. Τσίπρας έχει απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις του Σταύρου Θεοδωράκη για τη διαφθορά, του Κυριάκου Μητσοτάκη για την εγκληματικότητα και του Βασίλη Λεβέντη για το πρόσφατο Eurogroup.

Σχετικά άρθρα