Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

O Λεβέντης δεν θα ψηφίσει τα μέτρα και “καλοβλέπει” συνεργασία με τη ΝΔ

O Λεβέντης δεν θα ψηφίσει τα μέτρα και “καλοβλέπει” συνεργασία με τη ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βασίλης Λεβέντης, Ένωση Κεντρώων, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ,

Σύμφωνος με τη θέση που διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, για υπερψήφιση των μέτρων από αυξημένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, σημειώνοντας ότι «αυτό θα έπρεπε να το ζητούν οι ξένοι».

Όμως, όπως είπε, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real FM, η Ένωση Κεντρώων δεν πρόκειται να τα υπερψηφίσει και κατηγόρησε τη ΝΔ πως ενώ δηλώνει ότι δεν θα υπερψηφίσει, τελικά θα εφαρμόσει τα μέτρα.

Ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι «ο κ. Τσίπρας θα τα υπογράψει όλα» και εξέφρασε την άποψη ότι «ακόμη και εάν περάσουν τα μέτρα στη Βουλή, παρά τις αντιδράσεις βουλευτών, δεν θα αντέξει η κοινωνία τον στενό κορσέ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταρρεύσει δημοσκοπικά».

Επίσης, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ, εάν ο πρόεδρός της, Κυρ. Μητσοτάκης, αποδεχθεί τα εννέα σημεία που προτείνει η Ένωση Κεντρώων.

«Εμείς δεν ζητούμε υπουργεία, δεν ζητάμε τίποτα ως λάφυρο. Εμείς ευχαρίστως θα δώσουμε ό,τι έχουμε, ό,τι έχει η Ένωση Κεντρώων, 10-20 βουλευτές ευχαρίστως τους προσφέρει στο πρώτο κόμμα προς σχηματισμό κυβέρνησης, χωρίς να ζητάμε ούτε μία Γενική Γραμματεία, ούτε ένα υπουργείο, τίποτα απολύτως.

» Αρκεί να μου δώσουν την υπόσχεση, ο πρωθυπουργός, ότι εντός εξαμήνου οι 300 βουλευτές θα γίνουν 200, θα καταργηθούν οι 80.000 συντάξεις των πλουσίων με εισόδημα άνω των 3.000 για να βοηθήσουμε μονογονεϊκές μητέρες, αναπήρους και πολύτεκνους, οι πολλές συντάξεις να συγχωνευτούν σε μία με ανώτερο πλαφόν τα 1.500 ευρώ» δήλωσε.

Σχετικά άρθρα