Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Xρυσόγονος: Είναι αναγκαία μια γενναία ελάφρυνση του χρέους

Xρυσόγονος: Είναι αναγκαία μια γενναία ελάφρυνση του χρέους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ελληνική Κυβέρνηση, Ελληνικό Χρέος, Ευρωβουλευτές, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Κώστας Χρυσόγονος, ΣΥΡΙΖΑ,

Την ανάγκη γενναίας ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους τόνισε ο Κώστας Χρυσόγονος με παρέμβασή του κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στη διαπραγμάτευση μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και δανειστών, υπογραμμίζοντας πως οι ευρωπαϊκοί θεσμοί αδυνατούν να εγγυηθούν τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ παρατηρούν σχεδόν άφωνοι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να αξιώνει τη συνέχιση της κατεδάφισης των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την παραπέρα αποδυνάμωση του απεργιακού δικαιώματος και την πλήρη «απελευθέρωση» των απολύσεων.

O Κ. Χρυσόγονος έκλεισε την ομιλία του επισημαίνοντας πως η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και οι παραπέρα μειώσεις στο αφορολόγητο και στις συντάξεις δεν είναι πραγματικές μεταρρυθμίσεις και δεν θα διορθώσουν τις υπαρκτές αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας, αφού η Ελλάδα χρειάζεται σοβαρό αναπτυξιακό σχεδιασμό και γενναία ελάφρυνση του χρέους της προκειμένου να σταθεί όρθια στα πόδια της.

Σχετικά άρθρα