Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ΝΔ διαφωνεί… συμφωνώντας με το ΔΝΤ για τα εργασιακά (βίντεο)

Η ΝΔ διαφωνεί… συμφωνώντας με το ΔΝΤ για τα εργασιακά (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Κωστής Χατζηδάκης, Νέα Δημοκρατία, Πιστοληπτική Αξιολόγηση, ΣΥΡΙΖΑ,

«Δεν τους καλούμε να την κλείσουν άρον άρον, αλλά να μην το καθυστερούν ατελείωτα» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, αναφερόμενος στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ.

Μιλώντας για την στρατηγική της ΝΔ, ο Κ. Χατζηδάκης, αντέκρουσε τις κατηγορίες της κυβέρνησης περί ταύτισης της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τις ακραίες θέσεις του ΔΝΤ.

«Δεν συμφωνούμε με το ΔΝΤ σε αυτά που λέει υπάρχουν σημεία συμπτώσεως και απόκλισης» και αμέσως μετά περιέγραψε ως σημεία σύγκλισης της Ν.Δ. με το ΔΝΤ, όλα όσα ζητάει από την κυβέρνηση και η ίδια αρνείται να εφαρμόσει.

«Αν προχωρούσαν οι ιδιωτικοποιήσεις», ή «το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας» θα ήταν ένα διαπραγματευτικό χαρτί, που η κυβέρνηση θα μπορούσε να ανταλλάξει με τα δυσβάσταχτα μέτρα» υποστήριξε.

«Στα εργασιακά αν έρθει ένας νόμος που περιορίζει τα προνόμια των συνδικαλιστών εμείς θα πούμε ναι. Ο ΣΥΡΙΖΑ τι θα πει;» αναρωτήθηκε ο Κ. Χατζηδάκης.

Εξήγησε επίσης ότι η ΝΔ είναι υπέρ των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών που επιθυμεί ο ΣΥΡΙΖΑ, «που καίει και άλλα χαρτιά στην διαπραγμάτευση επιβαρύνοντας το δημοσιονομικό πακέτο».

Σχετικά άρθρα