Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βίτσας: Στην τουρκική προκλητικότητα απαντάμε αποφασιστικά (βίντεο)

Βίτσας: Στην τουρκική προκλητικότητα απαντάμε αποφασιστικά (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Βίντεο, Δημήτρης Βίτσας, Τουρκία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

“Μακριά από την πραγματικότητα ότι οι Τούρκοι αλωνίζουν στο Αιγαίο, οποιαδήποτε παραβίαση αντιμετωπίζεται”, τόνισε ο Δημήτρης Βίτσας, υπογραμμίζοντας ότι έχουν ληφθεί μέτρα για την αποφυγή κάποιου “ατυχήματος”.

“Έχουμε συνάρια για τα πάντα”, επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής.

Ο Δ. Βίτσας εξήγησε ότι πολλά σε σχέση με την τουρκική προκλητικότητα απαντώνται με το επικείμενο δημοψήφισμα στις 16 Απριλίου.

Επιπλέον, όπως σχολίασε η Τουρκία δέχεται «εξαιρετικές πιέσεις» στα νότια και ανατολικά της σύνορα αλλά και μέσα στο εσωτερικό της. Είναι ένας «ιστορικός τρόπος αντιμετώπισής της, η προσπάθεια εξαγωγής σε ζητήματα εθνικά».

Έχει αλλάξει ο τρόπος αντιμετώπισης των προκλήσεων από πολιτικές που ακολουθήθηκαν σε παλαιότερες εποχές υπογράμμισε ο αν. υπουργός τονίζοντας ότι «πολιτική ότι δεν μιλάς για να μην δημιουργηθεί η ένταση δεν υπάρχει απαντάς στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου με δεδομένο ότι θέλουμε ειρήνη αλλά απαντάς με αποφασιστικότητα».

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός χαρακτήρισε “εξωφρενικά” τα νούμερα που ακούγονται για τα εξοπλιστικά, ενώ σύμφωνα με την κυβέρνηση θα είναι ένα κόστος διαχειρίσιμο περίπου στα 800 εκ. ως 1.5 δισ., με αποπληρωμή σε βάθος δεκαετίας.

Σχετικά άρθρα