Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ομογένεια (HALC) ενημέρωσε το Κογκρέσο για την τουρκική επιθετικότητα – Οι Αμερικανοεβραίοι στο πλευρό μας

Η ομογένεια (HALC) ενημέρωσε το Κογκρέσο για την τουρκική επιθετικότητα – Οι Αμερικανοεβραίοι στο πλευρό μας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Αμερικανικό Κογκρέσο, Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή (AJC), Εβραίοι, Ελληνική Ομογένεια, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Παραβιάσεις Εθνικού Εναέριου Χώρου, Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC), Τουρκία,

Εκστρατεία ενημέρωσης μελών της Γερουσίας και της Βουλής των ΗΠΑ, όπως και συνεργατών τους, για την κατάσταση στο Αιγαίο και το Κυπριακό, πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διήμερο στο Κογκρέσο με πρωτοβουλία του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (Hellenic American Leadership Council).

Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Καθημερινής”, οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τη διακοπή των συνομιλιών που, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ήταν απόρροια της τουρκικής συμπεριφοράς.

Εξετάστηκε, επίσης, η επιθετικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο, όπου η ένταση μεταξύ δύο νατοϊκών συμμάχων προκαλεί έκπληξη και συχνά ανησυχία σε πολλούς Αμερικανούς νομοθέτες.

Εβδομήντα ηγετικά μέλη του HALC από όλη την Αμερική έλαβαν μέρος σε 46 ενημερώσεις που αφορούσαν ένα ευρύ φάσμα δράσεων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσαν βίντεο με τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά που εντυπωσίασαν με την απεικόνιση της καθημερινότητας στο Ανατολικό Αιγαίο.

Το ηγετικό στέλεχος της Γερουσίας και πρώην πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων Ρόμπερτ Μενέντεζ, δυναμικός υπερασπιστής των ελληνικών θέσεων εδώ και πολλά χρόνια, εξέφρασε και πάλι την προσωπική του απογοήτευση για το φλερτ του Έλληνα πρωθυπουργού με την Κούβα, καθώς δημιούργησε θόρυβο στην αμερικανοκουβανική κοινότητα, όπου χιλιάδες Κουβανοί πρόσφυγες έχουν διωχθεί από το καθεστώς του Κάστρο.

To HALC, σε στενή συνεργασία με την Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή (AJC), εργάστηκε εντατικά για τη δημιουργία της Ελληνοϊσραηλινής Συμμαχίας σε Γερουσία και Βουλή, η οποία συμβάλλει στον συντονισμό των νομοθετών σε ό,τι αφορά την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή και την υπεράσπιση των προτεραιοτήτων που αφορούν την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ.

Η εβραϊκή κοινότητα στήριξε απολύτως τις ελληνικές θέσεις και βοήθησε στη διοργάνωση της εκστρατείας.

Σχετικά άρθρα