Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

To χαβά του ο Μητσοτάκης: “Όχι” στα νέα μέτρα – Η χώρα χρειάζεται εκλογές

To χαβά του ο Μητσοτάκης: “Όχι” στα νέα μέτρα – Η χώρα χρειάζεται εκλογές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Εκλογές, Ελληνική Κυβέρνηση, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Πιστοληπτική Αξιολόγηση,

Την απόφαση της ΝΔ να καταψηφίσει τα μέτρα που θα έρθουν στη Βουλή, προκειμένου να κλείσει η β΄αξιολόγηση, επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg.

«Αυτά τα δημοσιονομικά μέτρα είναι το κόστος που πρέπει δυστυχώς να πληρώσει η Ελλάδα λόγω της ανικανότητας αυτής της κυβέρνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «μας έφερε σε αυτό το χάλι».

«Ισχυρίζεται ότι έχει μια συμπαγή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, άρα είναι στο χέρι του να τα περάσει», συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Το Bloomberg παρατηρεί ότι η στάση αυτή που θα τηρήσει η αξιωματική αντιπολίτευση σημαίνει ότι σε περίπτωση που ο κ. Τσίπρας αντιμετωπίσει «εξέγερση» βουλευτών του, δεν θα μπορέσει να βασιστεί στην αντιπολίτευση, όπως έκανε όταν πέρασε το 3ο μνημόνιο, τον Αύγουστο του 2015.

Σύμφωνα με τον Κυρ. Μητσοτάκη, η Ελλάδα χρειάζεται εκλογές, ώστε να αποκτήσει μία καλύτερη κυβέρνηση, η οποία «θα διασφαλίσει την πραγματική ιδιοκτησία των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, που θα βγάλουν τη χώρα από αυτό το χάος».

«Δεν έχω τρόπο να προκαλέσω πρόωρες εκλογές, ωστόσο είμαι πεπεισμένος ότι αν διεξάγονταν, θα κερδίζαμε», είπε.

Σχετικά άρθρα