Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αισιοδοξία Σταθάκη: Πρόοδος στη διαπραγμάτευση – Μπορούμε συμφωνία έως τις 20 Μαρτίου

Αισιοδοξία Σταθάκη: Πρόοδος στη διαπραγμάτευση – Μπορούμε συμφωνία έως τις 20 Μαρτίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, ΑΕΠ - Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν, Γιώργος Σταθάκης, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ελληνική Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,

“Στις επαφές με τους θεσμούς την Τρίτη έγινε πρόοδος άρα εν δυνάμει μπορούμε να φτάσουμε σε συμφωνία μέχρι το Eurogroup στις 20 Μαρτίου, αν κινηθούμε πολύ γρήγορα τις επόμενες μέρες”, ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Μιλώντας στον Real FM, πρόσθεσε πως έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα χθες και αυτό μας δημιουργεί αισιοδοξία ότι μπορεί να κλείσουμε.

Ο Γ. Σταθάκης ανέφερε ακόμη πως πως η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ είναι αναπόσπαστο κομμάτι των στόχων της ελληνικής πλευράς και εξέφρασε την πεποίθηση πως θα είμαστε εντός των ορίων για να μπορέσουμε να πετύχουμε τον στόχο αυτό.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επιβεβαίωσε ότι έγινε υποχώρηση κυρίως από την πλευρά του ΔΝΤ αναφορικά με το δημοσιονομικό κενό του 2018 και έτσι επιτεύχθηκε μια συμφωνία για το θέμα. Πρόσθεσε ότι τώρα τα θέματα τα οποία είναι ανοιχτά είναι το 2019, το 2020 και τα εργασιακά. Αυτά έχουν τη δική τους αυτονομία, είπε ο υπουργός, εκτιμώντας ότι και εκεί θα βρεθεί τρόπος για συμβιβασμό.

Ερωτηθείς για τα στοιχεία του τελευταίου τριμήνου του 2016 για το ΑΕΠ, σχολίασε πως το τελευταίο τρίμηνο ανέτρεψε μια τάση που είχε διαμορφωθεί τα δύο προηγούμενα τρίμηνα, κάτι που αθροιστικά δημιουργεί μια εικόνα οριακή σε ετήσια βάση. Σημείωσε ωστόσο πως σημασία έχει ότι παραμένει σε ισχύ η τάση για άνοδο της οικονομίας το 2017.

Ειδικότερα, στην ερώτηση αν οι στόχοι που έχουν τεθεί για το 2017 μπορεί να πιαστούν, είπε πως τα δημοσιονομικά δεδομένα του 2016 είναι πολύ ισχυρά, «η βάση στην οποία στηριζόμαστε για το 2017 πατάει πάνω σε αυτά τα δεδομένα, άρα όλες οι ενδείξεις είναι ότι θα το 2017 θα είναι ένα ισχυρό έτος».

Σε ερώτηση αν το θέμα με το 17% της ΔΕΗ αποτελεί αγκάθι για την αξιολόγηση, ο κ. Σταθάκης είπε πως «στην ενέργεια έχουμε δύο εκκρεμότητες που βρισκομαστε στο κλείσιμο».

Όπως είπε, πρόκειται για τη μείωση των μεριδίων της ΔΕΗ στη λιανική και για τον ΔΕΣΦΑ. Συμπλήρωσε ότι το ζήτημα με το 17% δεν είναι το επίμαχο.

Σχετικά άρθρα