Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σηκώνει το γάντι του Σόιμπλε η Λαγκάρντ: Να λυθεί το θέμα του χρέους

Σηκώνει το γάντι του Σόιμπλε η Λαγκάρντ: Να λυθεί το θέμα του χρέους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ελληνικό Χρέος, Κριστίν Λαγκάρντ, Τρόικα,

Νέο μήνυμα για το ελληνικό χρέος, αλλά και την ανάγκη μεταρρυθμίσεων, έστειλε η Κριστίν Λαγκάρντ, σε δηλώσεις της, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της οργάνωσης CSIS Smart Women στην Ουάσινγκτον.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ ξεκαθάρισε, σύμφωνα με ανταπόκριση της ΕΡΤ, ότι το θέμα του ελληνικού χρέους πρέπει να λυθεί και οι μεταρρυθμίσεις να προχωρήσουν, προκειμένου το ταμείο να συνεχίσει να βρίσκεται στην Ελλάδα.

Είτε το χρέος θα γίνει βιώσιμο και το ταμείο θα δώσει χρήματα είτε θα αντιμετωπιστεί αλλιώς από τους Ευρωπαίους και το ταμείο θα μείνει εκτός, είπε σύμφωνα με την ίδια πηγή η Κρ. Λαγκάρντ.

Εξειδικεύοντας για το θέμα του χρέους, η επικεφαλής του ΔΝΤ σημείωσε ότι η λύση για την ελάφρυνσή του πρέπει να είναι συνδυαστική και να περιλαμβάνει από τη μία επέκταση ωριμάνσεων και από την άλλη μείωση-κλείδωμα των επιτοκίων.

Κατά την ίδια, δε, αυτός ο συνδυασμός θα πρέπει να ισχύσει για μια μακρά περίοδο.

Εξάλλου, όπως απάντησε σε σχετική ερώτηση, η Κρ. Λαγκάρντ, το ΔΝΤ εδώ και δύο χρόνια δεν έχει πρόγραμμα με την Ελλάδα.

Αναμφίβολα, η τοποθέτηση Λαγκάρντ αποτελεί απάντηση στις δηλώσεις Σόιμπλε ότι το χρέος θα πρέπει να λυθεί το 2018 και αυξάνει τις πιέσεις προς το Βερολίνο και τους Χριστιανοδημοκράτες που δεν θέλουν να επωμιστούν το πολιτικό κόστος για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους σε προεκλογική περίοδο.

Σχετικά άρθρα