Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έλληνας Πρεσβευτής ΗΠΑ: Η Ελλάδα αναμένει βοήθεια από τον Ντόναλντ Τραμπ για το ελληνικό χρέος

Έλληνας Πρεσβευτής ΗΠΑ: Η Ελλάδα αναμένει βοήθεια από τον Ντόναλντ Τραμπ για το ελληνικό χρέος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διπλωματικό Σώμα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Θεοχάρης Λαλάκος, Ντόναλντ Τραμπ, Υπουργείο Εξωτερικών,

Ο Έλληνας πρεσβευτής στις ΗΠΑ Θεοχάρης Λαλάκος σε δηλώσεις του στο Bloomberg ανέφερε ότι αναμένει από τον Ντόναλντ Τραμπ να βοηθήσει στις συνομιλίες για το ελληνικό χρέος.

Σύμφωνα με τα όσα τόνισε ο κ. Λαλάκος, η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην οικονομία της και έχει υπερβεί τους δημοσιονομικούς στόχους.

Όπως σημείωσε, ερωτηθείς σχετικά, το αποτέλεσμα των εκλογών στη Δυτική Ευρώπη θα είναι σημαντικό όχι μόνο για την Ελλάδα και την Ευρώπη συνολικά, αλλά και για τη διεθνή κοινότητα.

Τόνισε δε, ότι ο ίδιος δεν θεωρεί ότι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας θα αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα για την έκβαση των εκλογικών αυτών αναμετρήσεων.

Στο βαθμό, ωστόσο, που θα καθορίσει το αποτέλεσμα στις εκλογές σε κάποιες χώρες, η Ελλάδα αυτό που θα κάνει είναι να συνεχίσει να εκπληρώνει το ρόλο της και να συνεχίσει να συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις καλή τη πίστει.

Υπήρξε μια θετική εξέλιξη μετά το τελευταίο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, τόνισε και πρόσθεσε ότι τώρα ο ρεαλιστικός στόχος είναι να επιτευχθεί η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μέχρι τις 20 Μαρτίου.

Κληθείς να σχολιάσει την ανάρτηση του προέδρου των ΗΠΑ τον Οκτώβριο του 2012 ότι η Ελλάδα έπρεπε να βγει από την Ευρωζώνη, ο κ. Λαλάκος τόνισε ότι είναι απαραίτητο να περάσει και άλλος χρόνος προκειμένου να δει κανείς ποιες είναι οι αληθινές προθέσεις της νέας αμερικανικής διοίκησης σε σχέση με την Ε.Ε. συνολικά, την Ευρωζώνη, αλλά και την Ελλάδα και ειδικότερα την οικονομία της.

Η Ελλάδα προχωρά σε ορισμένες πρώτες επαφές με το οικονομικό επιτελείο της νέας αμερικανικής διοίκησης, τόνισε προσθέτοντας ότι η ελληνική πλευρά είναι πεπεισμένη ότι θα είναι σε θέση να καταστήσει σαφείς τις θέσεις της καθώς και να υπογραμμίσει γιατί η ίδια θεωρεί ότι είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ να βοηθήσουν την Ελλάδα με οικονομική και δημοσιονομική σταθερότητα, η οποία στη συνέχεια θα μεταφρασθεί σε κοινωνική και πολιτική σταθερότητα σε μια ασταθή περιοχή της υφηλίου.

Τέλος, αναφέρθηκε στους παραδοσιακούς δεσμούς που ενώνουν τις δύο χώρες καθώς και στις προτάσεις που θα παρουσιάσει η Ελλάδα στην αμερικανική πλευρά.

Το βασικό της επιχείρημα θα συνδέεται με το ισχυρό στοιχείο της οικονομικής ανάπτυξης και αναμένει από τις ΗΠΑ να κατανοήσουν τη λογική αυτή και να βοηθήσουν την Ελλάδα να παρουσιάσει με μεγαλύτερη σαφήνεια το εν λόγω επιχείρημα στους εκπροσώπους των θεσμών με τους οποίους συνομιλεί.

Σχετικά άρθρα