Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαλλιά κουβάρια στη ΝΔ – Οργιώδες παρασκήνιο στον “πόλεμο των πάντων”

Μαλλιά κουβάρια στη ΝΔ – Οργιώδες παρασκήνιο στον “πόλεμο των πάντων”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Αντώνης Σαμαράς, Εκλογές, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κώστας Καραμανλής, Μνημόνιο, Νέα Δημοκρατία,

“Είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα” είναι το κλίμα που επικρατεί στη ΝΔ, με πολλά στελέχη να βάλλουν τόσο κατά της ηγεσίας, όσο και κατά αντίπαλων εσωκομματικών στρατοπέδων λίγο πριν το “παγόβουνο” του στρατηγικού αδιεξόδου από το διαφαινόμενο κλείσιμο της αξιολόγησης.

Η “βόμβα” του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τους “τζάμπα μάγκες που δεν ψηφίζουν τώρα” επιχειρήθηκε να μαζευτεί άκομψα, ρίχνοντας στην πυρά τον Μάκη Βορίδη για τις σχετικές δηλώσεις του το πρωί στον Real fm, ενώ άπαντες αντιλήφθηκαν ότι τα βέλη είχαν ως στόχο τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή τη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 το προηγούμενο βράδυ.

Και ενώ ήδη τόνοι μελάνι χύθηκαν για το “αντάρτικο” Μεϊμαράκη, πριν καλά καλά αυτό στεγνώσει, η Κατερίνα Παπακώστα σε συνέχεια των δηλώσεων Μεϊμαράκη αλλά και Χατζηδάκη (που άφησε ανοιχτό παράθυρο υπερψήφισης ορισμένων μέτρων σε αντίθεση με τον κ. Μητσοτάκη, ήρθε να βάλει φωτιά στα γαλάζια τόπια, προειδοποιώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι “πρέπει να αποσύρουμε το αίτημα για εκλογές εάν κλείσει η αξιολόγηση γιατί θα καταντήσουμε γραφικοί”, ενώ παράλληλα ζήτησε την υπερψήφθιση των θετικών μέτρων ελάφρυνσης της συμφωνίας κυβέρνησης – θεσμών.

Σε δήλωσή της στην εφημερίδα «Είδηση», η κ. Κατερίνα Παπακώστα αναφέρει ότι «εφ’ όσον υιοθετηθούν, πρέπει να πούμε “ναι” στα αντισταθμιστικά μέτρα και να τα ψηφίσουμε (…). Κινδυνεύουμε να πέσουμε στην παγίδα που πέσαμε με την 13η σύνταξη».

Η νυν αναπληρώτρια Τομεάρχης της ΝΔ, Κ. Παπακώστα, δήλωσε ακόμα ότι «εάν κλείσει η αξιολόγηση πρέπει να αποσυρθεί το αίτημα των πρόωρων εκλογών για να προστατευθεί. Και πρέπει να γίνει άμεσα, γιατί, αν επιμείνουμε, σε λίγο θα γίνουμε γραφικοί»!

Η κ. Παπακώστα, με δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διέψευσε ότι υπήρξε συνέντευξή της στην εφημερίδα “Ειδήσεις”, ωστόσο παραδέχτηκε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία.«Συνέντευξη δεν υπήρξε. Τηλεφωνική επικοινωνία υπήρξε. Όσο με αφορά λειτουργώ πάντα θεσμικά και στηρίζω τις αποφάσεις της ΝΔ και του προέδρου της, συντασσόμενη με την κρατούσα θέση. Τόσο σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση όσο και για την ανάγκη εκλογών», ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ, στη δήλωσή της.

Η διεύθυνση της εφημερίδας «Ειδήσεις» ωστόσο, ανακοίνωσε ότι το περιεχόμενο της δήλωσης της κυρίας Παπακώστα, που δημοσιεύει, είναι απολύτως ακριβές, πράγμα που αν χρειαστεί μπορεί και να αποδειχθεί…

Οι πληροφορίες από το γαλάζιο στρατόπεδο αναφέρουν πως η κ. Παπακώστα γλίτωσε τη διαγραφή μέχρι νεωτέρας, με την ηγεσία να επιχειρεί να κατευνάσει τις εσωκομματικές αντιδράσεις και την διαφαινόμενη πολεμική που αναπτύσσεται στο εσωτερικό της ΝΔ.

Την ίδια ώρα ωστόσο, έντονη ενόχληση με τάσεις… εξωστρέφειας πλέον καταγράφεται προς το πρόσωπο του Αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη για το ανεξέλεγκτο πλέον των παρεμβάσεών του. Μετά το ολικό άδειασμα από το σύνολο του καραμανλικού στρατοπέδου στον κ. Γεωργιάδη για τις δηλώσεις “να μην κλείσει η αξιολόγηση για να πέσει η κυβέρνηση Τσίπρα”, σήμερα με νέα παρέμβασή του ο Γιώργος Βλάχος ούτε λίγο ούτε πολύ ζητά από τον αρχηγό της ΝΔ να “βάλει στη θέση του” τον Αντιπρόεδρό του.

«Τώρα, εάν ένας θεσμικός παράγων μπορεί να έχει προσωπικές απόψεις, ας το κρίνει ο πρόεδρος του κόμματος. Προσωπικά με εκφράζουν οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, όπως διατυπώθηκαν από τον πρόεδρο του κόμματος και τον αντιπρόεδρο Κωστή Χατζηδάκη», αναφέρει ο βουλευτής σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στο καραμανλικό στρατόπεδο τόσο για τον Άδωνι Γεωργιάδη όσο και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη (για τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και την ανοχή του στον πρώτο) ήταν η πλήρης υιοθέτηση του κ. Γεωργιάδη δημοσιεύματος του Βήματος για την κυβέρνηση, το οποίο “σέντραρε” το σύνολο του καραμανλικού στρατοπέδου και τον ίδιο τον πρώην αρχηγό της ΝΔ.

Την ίδια ώρα παραδοσιακά στελέχη της παράταξης εκφράζουν έντονη ανησυχία για την επόμενη μέρα της ΝΔ μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης και αφού το αίτημα για εκλογές δεν θα έχει καμία νομιμοποιητική βάση, αλλά και για τις “χειρουργικές” παρεμβάσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος παρακολουθεί από κοντά και φροντίζει να δηλώνει “παρών” με νόημα, περιμένοντας κατά πολλούς την παλλινόστησή του στο τιμόνι της ΝΔ δικαιωμένος…

Σχετικά άρθρα