Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Από τον Βαγγέλη το περίμενε, από την Παπακώστα το βρήκε – Ανοιχτό άδειασμα στον Μητσοτάκη

Από τον Βαγγέλη το περίμενε, από την Παπακώστα το βρήκε – Ανοιχτό άδειασμα στον Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Αντώνης Σαμαράς, Κατερίνα Παπακώστα, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κώστας Καραμανλής, Μάκης Βορίδης, Μνημόνιο, Νέα Δημοκρατία,

Από αλλού το περίμενε η ηγεσία της ΝΔ και τελικά από αλλού το βρίσκει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μία μόλις ημέρα μετά τους “τζάμπα μάγκες” του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, το οποίο η ΝΔ κακοστημένα επιχείρησε να μαζέψει, βάζοντας στο κάδρο των πυρών τον Μάκη Βορίδη για να γλιτώσει εκ των υστέρων ο κ. Μητσοτάκης, η Κατερίνα Παπακώστα βάζει μπουρλότο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Ειδήσεις η κα Παπακώστα, ακολουθώντας τη διαφοροποίηση του Αντιπροέδρου της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη, τάσσεται υπέρ της υπερψήφισης των μέτρων ελάφρυνσης που θα συνοδεύουν τη συμφωνία με τους θεσμούς για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Πέραν αυτού ωστόσο, η πρώην υπουργός της ΝΔ προχωρά ένα βήμα παραπάνω και εκτιμά πως η ΝΔ θα πρέπει να πάρει πίσω το… πάγιο αίτημα για εκλογές εφόσον κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση!

«Εάν κλείσει η αξιολόγηση-λέει χαρακτηριστικά- πρέπει να αποσυρθεί το αίτημα των πρόωρων εκλογών για να προστατευθεί. Και πρέπει να γίνει άμεσα, γιατί, αν επιμείνουμε, σε λίγο θα γίνουμε γραφικοί» σημειώνει χαρακτηριστικά, χρησιμοποιώντας – είτε σκόπιμα είτε από αστοχία – τον χαρακτηρισμό “γραφικό” για το αίτημα για εκλογές, τον ίδιο δηλαδή που είχε χρησιμοποιήσει από το βήμα της Βουλής και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Κάτι τέτοιο ωστόσο άπαντες γνωρίζουν πως αποτελεί πολιτική αυτοκτονία για τον μόλις ενός έτους Πρόεδρο της ΝΔ. Με λίγα λόγια η κ. Παπακώστα ζητά από τον Πρόεδρο της ΝΔ να τραβήξει τη σκανδάλη στο πιστόλι που είναι διαρκώς οπλισμένο και… αφημένο πάνω στο τραπέζι του Μοσχάτου.

Η κατάσταση στο εσωτερικό της ΝΔ πλέον θυμίζει όλο και περισσότερο την ταινία “Της κακομοίρας”, ενώ παραδοσιακά στελέχη της συντηρητικής παράταξης εκτιμούν πως η εσωστρέφεια θα κλιμακωθεί έτι περαιτέρω, εφόσον η κυβέρνηση καταφέρει να παγιδεύσει την αντιπολίτευση με μία συμφωνία που δεν θα μπορέσει να “επιλέξει” τι θα ψηφίσει.

Για να ψηφίσει δηλαδή τα θετικά της συμφωνίας, όπως φοροελαφρύνσεις σε ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ κλπ, θα πρέπει να στηρίξει και τα ισόποσα αρνητικά μέτρα για αφορολόγητο και συνταξιοδοτική δαπάνη. Κάτι τέτοιο, εκτιμούν οι ίδιες πηγές, δεν πρόκειται να το επιτρέψει το Μέγαρο Μαξίμου, δεδομένου ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποδειχθεί εξαιρετικός τακτικιστής.

Υπό αυτά τα δεδομένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται προ των πυλών με το ίδιο καταστροφικό δίλημμα μέσα σε λίγους μήνες: Να καταψηφίσει μέτρα που θα ελαφρύνουν την ευρεία κοινωνική πλειοψηφία, σενάριο το οποίο ήδη από το Δεκέμβρη και την απόφαση καταψήφισης της εφάπαξ 13ης σύνταξης για τους χαμηλοσυνταξιούχους είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και σκληρή κριτική, ενισχύοντας την κυβερνητική ρητορική περί νεοφιλελεύθερης και αντικοινωνικής ατζέντας του κ. Μητσοτάκη.

Δεν είναι λίγα τα στελέχη, ειδικά από την “καραμανλική” πτέρυγα, που ήδη εκφράζουν έντονες διαφωνίες για το ενδεχόμενο καταψήφισης “θετικού προσήμου” μέτρων, καθώς αφενός θα αποτελέσει βούτυρο στο ψωμί του ΣΥΡΙΖΑ, αφετέρου εκτιμάται ότι θα συρρικνώσει ακόμα περισσότερο το εκλογικό ακροατήριο της ΝΔ, μετατρέποντάς την σε μία μητσοτακική “Δράση”.

Την ίδια ώρα εν τω μεταξύ, με τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη να κινείται σχεδόν εκτός ελέγχου και αυτοτελώς, ειδικά το τελευταίο διάστημα, και το καραμανλικό στρατόπεδο να “βράζει” για την ιδεολογική – νεοφιλελεύθερη αλλοίωση της παράταξης και τους “λαθρεπιβάτες” που επιχειρούν να εξωστρακίσουν τον καραμανλισμό από τη ΝΔ, η θέση του κ. Μητσοτάκη κρίνεται όλο και πιο άβολη…

Οι εξελίξεις, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές στο TRIBUNE, θα είναι καταιγιστικές στο εγγύς μέλλον…

Σχετικά άρθρα