Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανός Πρέσβης: Ανησυχώ για «ατυχήματα» στο Αιγαίο

Αμερικανός Πρέσβης: Ανησυχώ για «ατυχήματα» στο Αιγαίο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Αμερικανική Πρεσβεία, Διπλωματικό Σώμα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Τζέφρι Πάιατ, Τουρκία,

Παρέμβαση έκανε  ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, για την κλιμακούμενη τουρκικά προκλητικότητα στο Αιγαίο.

Η ελληνική κυβέρνηση συμπεριφέρεται πολύ υπεύθυνα στην τρέχουσα περίοδο έντασης με την Τουρκία αλλά ανησυχώ για ατυχήματα στο Αιγαίο, είπε ο Πάιατ στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών.
Αναφερόμενος στην έντονη κινητικότητα που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες στο Αιγαίο, παραδέχτηκε ότι «ανησυχεί για ατυχήματα», ωστόσο υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση συμπεριφέρεται πολύ υπεύθυνα την τρέχουσα περίοδο έντασης.

Τόνισε ακόμη ότι ΗΠΑ και Ελλάδα, παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την Τουρκία εντός του ΝΑΤΟ, ενώ ερωτηθείς ποιόν μπορεί να καλέσει η Αθήνα αν ξεφύγουν τα πράγματα, επισήμανε ότι «έχουμε εμπλακεί στενά, και εμείς και η πρεσβεία στην Αγκυρα».

Υποστήριξε επίσης, πως οι αμερικανικές διπλωματικές αντιπροσωπείες σε Ελλάδα και Τουρκία παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την κατάσταση, για να μην κλιμακωθεί περαιτέρω η ένταση.

Τι είπε για το Κυπριακό

Για το Κυπριακό ο Πάιατ σημείωσε, πως με τις συνομιλίες άνοιξε ένα «παράθυρο ευκαιρίας», το οποίο δεν θα πρέπει να κλείσει, προσθέτοντας, πως η κυβέρνηση Trump θα συνεχίσει να συμβάλλει στην κατεύθυνση επίλυσης του ζητήματος.
Όσον αφορά στα ζητήματα της οικονομίας, τόνισε πως δεν έχει αλλάξει η στάση των ΗΠΑ ως προς τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης και εξέφρασε τη στήριξη της Ουάσιγκτον στην ανάπτυξη της Ελλάδας.

Σχετικά άρθρα