Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αισιοδοξία Ντομπρόβσκις: Ελπίζουμε σε ολοκλήρωση της αξιολόγησης πριν το Eurogroup

Αισιοδοξία Ντομπρόβσκις: Ελπίζουμε σε ολοκλήρωση της αξιολόγησης πριν το Eurogroup
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Βάλντις Ντομπρόβσκις, Δημήτρης Παπαδημούλης, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Πιστοληπτική Αξιολόγηση, ΣΥΡΙΖΑ,

“Η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης είναι προς το κοινό συμφέρον”, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

«Η δουλειά συνεχίζεται στο ελληνικό πρόγραμμα και όντως συμφωνούμε ότι είναι προς το κοινό μας συμφέρον να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Κατά τον ίδιο, «αυτό το οποίο χρειαζόμαστε τώρα, είναι μια ώθηση από όλες τις πλευρές για να επιλυθούν τα εκκρεμή ζητήματα και να καταλήξουμε σε μια συμφωνία στη δεύτερη αξιολόγηση, ελπίζουμε πριν από το επόμενο Eurogroup».

Όσον αφορά το ΔΝΤ, εξήγησε ότι οι αποκλίνοντες στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα εδράζονται στις πιο απαισιόδοξες υποθέσεις του Ταμείου για την ελληνική οικονομία.

«Νομίζω πως πρέπει τώρα να γεφυρώσουμε αυτές τις διαφορές και να φτάσουμε σε μια συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση» κατέληξε ο κ. Ντομπρόβσκις.

Σχετικά άρθρα