Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκληρό πόκερ για τα δημοσιονομικά στο Χίλτον – Πού “τα βρίσκουν”

Σκληρό πόκερ για τα δημοσιονομικά στο Χίλτον – Πού “τα βρίσκουν”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΕΠ - Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν, Γιώργος Σταθάκης, Ελληνική Κυβέρνηση, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Μέγαρο Μαξίμου, Τρόικα, Υπουργείο Οικονομικών, Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,

Με επίκεντρο τα δημοσιονομικά, συνεχίζονται και σήμερα Τετάρτη στο Χίλτον, οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησηςθεσμών για την επίτευξη συμφωνίας, προκειμένου να κλείσει η β΄αξιολόγηση.

Τα δημοσιονομικά και τα ενεργειακά ζητήματα έχουν τεθεί επί τάπητος, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δανειστές προετοιμάζουν από κοινού λίστα μέτρων που πρέπει να εφαρμόσει η χώρα ώστε να ξεκλειδώσουν επιπρόσθετα κεφάλαια από το δανειακό πρόγραμμα.

Τις προτάσεις της καταθέτει και η ελληνική πλευρά η οποία όπως τονίζουν πηγές του Μαξίμου επιθυμεί συμφωνία εντός του Μαρτίου.

Στην πρώτη συνάντηση της ελληνικής πλευράς με τους επικεφαλής των κλιμακίων σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα ελήφθη υπόψη ως σημείο εκκίνησης για τις διαρθρωτικές κινήσεις το ύψος του 2% του ΑΕΠ.

Το 2% του ΑΕΠ

Το 2% του ΑΕΠ τέθηκε ως σημείο εκκίνησης για τις διαρθρωτικές κινήσεις, σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα με γνώση των διαπραγματεύσεων, κατά τη συνάντηση της ελληνικής πλευράς με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης .

Κατά τον ίδιο παράγοντα, αυτό μπορεί να μειωθεί στη συνέχεια της διαπραγμάτευσης.

«Όποιος και εάν είναι ο αριθμός, ισχύει και για τα καλά και για τα κακά μέτρα» διευκρίνισε επίσης.

Το πρωί της Τρίτης πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών με αντικείμενο το νέο υπερταμείο για τις αποκρατικοποιήσεις και ο υπουργός αποχώρησε χωρίς δηλώσεις.

Το μεσημέρι, ολοκληρώθηκε μετά από δύο ώρες η συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών με αντικείμενο τα θέματα της ενεργειακής πολιτικής (ΝΟΜΕ κ.λπ.).

Σύμφωνα με παράγοντα του υπουργείου, οι συζητήσεις θα συνεχιστούν σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, ενώ θα υπάρξει νέα συνάντηση σε υπουργικό επίπεδο στο τέλος της εβδομάδας.

Σχετικά άρθρα