Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Berliner Morgenpost: Οι Έλληνες δεν θα ζούσαν καλύτερα με τη δραχμή

Berliner Morgenpost: Οι Έλληνες δεν θα ζούσαν καλύτερα με τη δραχμή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Grexit, Stern, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Δημήτρης Καμμένος, Δραχμή, Ευρώ, Ευρωζώνη, Νίκος Ξυδάκης, ΣΥΡΙΖΑ,

“Οι Έλληνες δεν θα ζούσαν καλύτερη με τη δραχμή“, τονίζει σε άρθρο της, υπό τον τίτλο “Η Ελλάδα και πάλι σε σταυροδρόμι”, η γερμανική εφημερίδα “Berliner Morgenpost“.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, “η Ελλάδα θα ήταν σε πολύ χειρότερη μοίρα με τη δραχμή και χωρίς την ΕΕ”.

«Και οι δύο συζητήσεις, η μια για την επιστροφή στη δραχμή και η άλλη το Grexit είναι επιζήμιες. Οι Έλληνες δεν θα ζούσαν καλύτερα με τη δραχμή.

»Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν ούτως ή άλλως, απλά με την δραχμή θα ήταν ακόμα πιο φτωχοί. Και οι Βρυξέλλες θα είχαν ένα επιπλέον πρόβλημα αν η Ελλάδα αποχωρούσε από το ευρώ. Η συζήτηση για το Grexit αποτελεί βαρίδι, από το οποίο θα έπρεπε να απαλλαγεί η ΕΕ», επισημαίνει η εφημερίδα του Βερολίνου.

«Η ελληνική κρίση χρέους είναι πάλι εδώ. Για μια ακόμα φορά η χώρα χρειάζεται δισεκατομμύρια, ενώ αναζωπυρώνεται η αντιπαράθεση με τους δανειστές», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, το περιοδικό Stern σε ανταπόκρισή του από την Ελλάδα.

Το περιοδικό παραθέτει τις απόψεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Ξυδάκη, αλλά και του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρου Καμμένου.

Σύμφωνα με τον κ. Ξυδάκη, σχεδόν όλες οι πολιτικές δυνάμεις τόσο στην κυβέρνηση, όσο και την αντιπολίτευση συμφωνούν ότι η πολιτική λιτότητας είναι δηλητήριο για την Ελλάδα. Δίνοντας ένα παράδειγμα ο Έλληνας πολιτικός λέει:

«Μας πίεσαν να υπογράψουμε ότι θα πηδήξουμε 20 μέτρα ύψος και τώρα μας τιμωρούν που δεν τα καταφέραμε».

Την ίδια στιγμή για τον Δημήτρη Καμμένο «δεν υπάρχει κρίση εμπιστοσύνης μεταξύ δανειστών και Ελλάδας αλλά μεταξύ των δανειστών και συγκεκριμένα μεταξύ Ευρωπαίων και ΔΝΤ», σημειώνει το γερμανικό περιοδικό.

Σχετικά άρθρα