Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η συμφωνία του Eurogroup την Παρασκευή στην “Ώρα του Πρωθυπουργού”

Η συμφωνία του Eurogroup την Παρασκευή στην “Ώρα του Πρωθυπουργού”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Αλέξης Τσίπρας, Άνγκελα Μέρκελ, Βασίλης Λεβέντης, Βουλή των Ελλήνων, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ελληνική Κυβέρνηση, Ελληνικό Χρέος, Κριστίν Λαγκάρντ,

Ο Αλέξης Τσίπρας θα απαντήσει για την πρόσφατη συμφωνία του Eurogroup, αύριο Παρασκευή στην “Ώρα του Πρωθυπουργού” στη Βουλή, μετά από ερώτηση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση στρέφει το βλέμμα της στην επιστροφή των θεσμών την ερχόμενη εβδομάδα, μετά τη συνάντηση Μέρκελ – Λαγκάρντ στο Βερολίνο.

Η Kριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι το ΔΝΤ είναι πλέον «πολύ πιο αισιόδοξο» για την εξεύρεση λύσης στο ελληνικό χρέος και επέμεινε στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων στα πεδία των συντάξεων και της φορολογίας εισοδήματος.

Η Διευθύντρια του Ταμείου τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται κούρεμα αλλά αναδιάρθρωση χρέους, με μείωση των επιτοκίων και αναγνώρισε ότι η χώρα έχει υποστεί υπερβολική λιτότητα.

Ο Πιέρ Μοσκοβισί, δήλωσε ότι με τη επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα θα εξεταστεί η δημιουργία ενός ισορροπημένου πακέτου με συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και μέτρα για την απασχόληση και την ανάπτυξη.

Στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων της κυβέρνησης με τους θεσμούς θα βρεθούν η μείωση του αφορολόγητου ορίου και η σταδιακή κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις.

Τα μέτρα αυτά θα συνοδεύονται με αντίμετρα όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ και του ΦΠΑ στα είδη διατροφής και την ενέργεια και η ενίσχυση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Ο γενικός γραμματεάς του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης μιλώντας ΕΡΤ, το πρωί της Πέμπτης, τόνισε ότι το κλειδί για να επανέλθει η ευρωπαϊκή κανονικότητα στις εργασιακές σχέσεις είναι οι ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Σχετικά άρθρα