Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στη Μαριούπολη της Ουκρανίας ο Κουίκ – Επίσκεψη στην ελληνική μειονότητα

Στη Μαριούπολη της Ουκρανίας ο Κουίκ – Επίσκεψη στην ελληνική μειονότητα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλεξάνδρα Προτσένκο, Ελληνική Ομογένεια, Μαριούπολη, Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων της Ουκρανίας, Ουκρανία, Τέρενς Κουίκ, Υπουργείο Εξωτερικών,

Τηρώντας τη δέσμευση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς την ελληνική μειονότητα της Ουκρανίας την περασμένη εβδομάδα, κατά την επίσημη επίσκεψή του στο Κίεβο, αναχώρησε την Παρασκευή για τη Μαριούπολη ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ.

Κατά την αναχώρησή του για τη Μαριούπολη με πτήσεις μέσω Κιέβου και Ζαπαρόζια, ο Υφυπουργός έκανε την εξής δήλωση:

«Το ενδιαφέρον της Ελλάδας για τους περίπου 100.000 Ομογενείς που ζουν στην Ουκρανία εκδηλώθηκε και στην πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο συνόδευε και ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Υπενθυμίζω, ότι εκτός από τις επίσημες συνομιλίες με την ουκρανική ηγεσία, υπήρξε συνάντηση στο Κίεβο με όλες τις και τους Προέδρους των ελληνικών Κοινοτήτων, που προσκάλεσε η Ομοσπονδία των Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας και η οποία ήταν παρούσα με επικεφαλής την Πρόεδρο Αλεξάνδρα Προτσένκο.

Είναι αναντίρρητο, ότι ως κυβέρνηση, στρέφουμε όλη μας την προσοχή ιδιαίτερα στις ευαίσθητες νοτιοανατολικές περιοχές, όπου βρίσκονται οι περισσότεροι των Ομογενών που διαβιούν στην Ουκρανία, κάτω από δύσκολες συνθήκες και στη ζώνη των συγκρούσεων».

Σχετικά άρθρα