Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας στη Βουλή: Ατζέντα της ακροδεξιάς ο φόβος και η κινδυνολογία (βίντεο)

Τσίπρας στη Βουλή: Ατζέντα της ακροδεξιάς ο φόβος και η κινδυνολογία (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βίντεο, Βουλή των Ελλήνων, Ελληνική Κυβέρνηση, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία,

Απεγνωσμένη προσπάθεια να «δημιουργήσει την πλαστή εντύπωση ότι τα τελευταία δύο χρόνια υπάρχει έξαρση της εγκληματικότητας» χρέωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον αρχηγό της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, απαντώντας του σε σχετική επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή.

Παίρνοντας τον λόγο μετά την τοποθέτηση του Κυρ. Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός τον κατηγόρησε ότι επινόησε ένα «άλλο επίκαιρο ζήτημα», την ώρα που η ελληνική κοινωνία ασχολείται με το πραγματικά επίκαιρο ζήτημα που είναι η διαπραγμάτευση.

«Δεν το υποτιμώ ως ζήτημα, αλλά δεν είναι επίκαιρο», υποστήριξε, λέγοντας ότι εγκληματικότητα υπάρχει εδώ και χρόνια.

Ο Αλ. Τσίπρας παρατήρησε ότι «κάποιος επικοινωνιολόγος θα σύστησε στον κ. Μητσοτάκη «να αναδείξει την ατζέντα του φόβου, προκειμένου να συγκροτήσει συγκροτημένη αντιπολιτευτική γραμμή».

«Παραδοσιακή ατζέντα της πιο σκληρής δεξιάς είναι o φόβος και h κινδυνολογία για την οικονομία, ο φόβος και η κινδυνολογία για την ασφάλεια, ο φόβος και η κινδυνολογία για τα εθνικά θέματα», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι την ίδια ατζέντα υιοθέτησε και ο προκάτοχος του Κυρ. Μητσοτάκη, Αντώνης Σαμαράς χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

Κατά τον πρωθυπουργό, αυτή είναι η γραμμή που συνδέει την παλιά δεξιά με τη νέα, «η πολιτική του φόβου, αλλά και η ακροδεξιά». «Πολύ μικρή η απόσταση που συνδέει τη βαριοπούλα από τα έδρανα τα βουλευτικά και τα υπουργικά της ΝΔ στην περίπτωση του κ. Βορίδη», συνέχισε.

Σχετικά άρθρα