Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παππάς: Δεν χρειάζονται μέτρα για να κλείσει η αξιολόγηση – Ο Μητσοτάκης οπαδός του ΔΝΤ

Παππάς: Δεν χρειάζονται μέτρα για να κλείσει η αξιολόγηση – Ο Μητσοτάκης οπαδός του ΔΝΤ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Παππάς,

«Δεν χρειάζονται μέτρα για να κλείσει η αξιολόγηση», δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ασκώντας παράλληλα κριτική στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή την επίσκεψη του τελευταίου στο Βερολίνο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Παππάς σημείωσε ότι τα τεχνικά κλιμάκια θα πρέπει να επιστρέψουν στην Αθήνα όταν επιτευχθεί πολιτική συμφωνία.

Καταλόγισε επίσης στον πρόεδρο της Ν.Δ. ότι «έχασε χρυσή ευκαιρία να βάλει σήμερα τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας και έβαλε τη φανέλα του ΔΝΤ».

«Η διαπραγμάτευση θα έπρεπε να είχε κλείσει» είπε ο υπουργός, επιρρίπτοντας ευθύνες στους θεσμούς και τις μεταξύ τους διαφωνίες για τις καθυστερήσεις, καθώς, όπως είπε, «η Ελλάδα έκανε όλα όσα έπρεπε» και «η οικονομία υπεραποδίδει».

Σε ό,τι αφορά το ΔΝΤ, ο κ. Παππάς δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν ζητεί εξαιρέσεις, αλλά να λέει το Ταμείο την αλήθεια για τις συντάξεις και τους φόρους.

«Η Γερμανία έχει αντι-ευρωπαϊκή στάση και η επιμονή της να συμμετέχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα μαρτυρά έλλειμμα εμπιστοσύνης στους ευρωπαϊκούς θεσμούς», είπε ο κ. Παππάς.

«Το ΔΝΤ είναι κομμάτι της συμφωνίας επειδή το ζήτησαν άλλοι. Αποδεικνύεται ότι η συμμετοχή του στο πρόγραμμα δημιουργεί πολλά προβλήματα», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ, του καταλόγισε ότι ακολουθεί διαφορετική προσέγγιση από τους Ευρωπαίους Σοσιαλδημοκράτες, στις συνόδους των οποίων γίνεται δεκτός ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σχετικά άρθρα