Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κυβερνητική πηγή: Κίνηση με θετικό πρόσημο η επίσκεψη Μοσκοβισί στην Αθήνα

Κυβερνητική πηγή: Κίνηση με θετικό πρόσημο η επίσκεψη Μοσκοβισί στην Αθήνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Μέγαρο Μαξίμου, Πιέρ Μοσκοβισί,

Η πρωτοβουλία να έρθει στην Αθήνα ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, στον απόηχο των οικονομικών προβλέψεων της Κομισιόν -προβλέψεις που έρχονται σε πλήρη αντιδιαστολή με τις υπερ-απαισιόδοξες προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου- αποτελεί κίνηση με θετικό πρόσημο, εκ μέρους της Κομισιόν» σχολίασε κυβερνητική πηγή.

Η ίδια πηγή, παραπέμποντας σε συνεντεύξεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου το τελευταίο διάστημα, επαναλαμβάνει ότι όλες οι πλευρές παίρνουν πρωτοβουλίες την περίοδο αυτή, και οι διαπραγματεύσεις εκτυλίσσονται σε έντονους ρυθμούς.

«Ό,τι ισχύει για την Ελλάδα, ισχύει και για την Ευρώπη», διαμηνύει η ίδια πηγή, υπογραμμίζοντας τη σταθερή κυβερνητική θέση, ότι «ουδείς μπορεί να αντέξει μια τεχνητή αναζωπύρωση».

“Η κυβέρνηση εργάζεται διαρκώς για μια δίκαιη συμφωνία, κοινωνικά βιώσιμη και πολιτικά ανεκτή, το συντομότερο δυνατόν”

«Η κυβέρνηση εργάζεται διαρκώς για μια δίκαιη συμφωνία, κοινωνικά βιώσιμη και πολιτικά ανεκτή, το συντομότερο δυνατόν» σημειώνουν πηγές της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για «συμφωνία-πακέτο, αφού «αξίωμα» της Αθήνας είναι να κλείσουν όλα μαζί τα ανοιχτά θέματα, και όχι τμηματικά ή μεμονωμένα».

Αναφορικά με τις δηλώσεις που έγιναν εις βάρος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, η ίδια πηγή έκανε λόγο για «ντόμινο αποδοκιμασίας» του κ. Σόιμπλε, ο οποίος, εμφανίζεται «πολιτικά απομονωμένος».

Τέλος, η ίδια κυβερνητική πηγή σημείωνε ότι το ΔΝΤ συνεχίζει να έχει «παράλογες απαιτήσεις».

Σχετικά άρθρα