Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τέρενς Κουίκ προειδοποιεί τον Τούρκο Πρόξενο στη Θράκη!

Ο Τέρενς Κουίκ προειδοποιεί τον Τούρκο Πρόξενο στη Θράκη!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Εκλογές, Έλληνες Μουσουλμάνοι, Τέρενς Κουίκ, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Τουρκικό Προξενείο,

Καβάλα, Δράμα, Κομοτηνή, Διδυμότειχο και Ορεστιάδα ήταν το σημερινό δρομολόγιο των περιοδειών που συνεχίζει να κάνει ο Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τον Συνδυασμό εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.

Σε τηλεοπτικές του συνεντεύξεις, τόσο στην Δράμα όσο και στη Κομοτηνή, έθεσε με τον γνωστό απόλυτο τρόπο του και το εθνικό ζήτημα της Θράκης σε σχέση με το Προξενείο, αλλά και το εθνικό ζήτημα εκχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο Τέρενς Κουίκ ανέλυσε και το αναπτυξιακό πρόγραμμα του Συνδυασμού του, προσθέτοντας ότι:

«Εάν η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη δεν ξεφύγει από την αγχόνη της ύφεσης, τότε το μείζον εθνικό πρόβλημα με το Προξενείο Κομοτηνής θα μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο. Το Προξενείο ρίχνει στην αγορά δεκάδες εκατομμύρια, εκμεταλλευόμενο και την κρίση που μαστίζει και τους Έλληνες μουσουλμάνους.

Η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας θα είναι η απάντηση στο μαύρο χρήμα του Προξενείου, κυρίως, στις περιοχές Ροδόπης και Ξάνθης.

Ίσως κάποιοι να μην γνωρίζουν ότι έχει ήδη αρχίσει να διεμβολίζει, μέσω των Ρομά, και περιοχές της Καβάλας, όπως η Χρυσούπολη.

Πάντως, επιμένω, ότι ο Πρόξενος οφείλει να περιοριστεί στα αυστηρά διπλωματικά του καθήκοντα και να μην ασχολείται με Έλληνες υπηκόους.

Μόλις αναλάβω καθήκοντα Περιφερειάρχη, αυτό θα το αντιληφθεί καλύτερα.
Μαζί μου δεν θα παίξει».

Αναλύοντας ειδικότερα τους αναπτυξιακούς στόχους του, ο Τέρενς Κουίκ αναφέρθηκε σε θέματα Τουρισμού, αξιοποίησης ορυκτού πλούτου (αποκλείοντας την κυανοδολοφονική εξόρυξη του χρυσού), επαναπροσέγγισης του πολύτιμου τομέα της πρωτογενούς παραγωγής, του εκσυγχρονισμού της παροχής σιδηροδρομικών υπηρεσιών και φυσικά έδωσε έμφαση στο φορολογικό περιβάλλον της ΑΜ-Θ, που δεν είναι καθόλου ανταγωνιστικό, με τους πολύ χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές των υπόλοιπων βαλκανικών χωρών.

Από αργά το απόγευμα ο Τέρενς Κουίκ περιοδεύει στον Βόρειο Έβρο μαζί με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Έβρου του Συνδυασμού του και συνάδελφο του Βουλευτή Μαρίνο Ουζουνίδη.

Σχετικά άρθρα