Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανταρσία στη ΝΔ: Ο Σκυλακάκης δηλώνει οπαδός του Άδωνι και αδειάζει Μητσοτάκη για την αξιολόγηση

Ανταρσία στη ΝΔ: Ο Σκυλακάκης δηλώνει οπαδός του Άδωνι και αδειάζει Μητσοτάκη για την αξιολόγηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Θόδωρος Σκυλακάκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία,

«Θα συνέφερε τη χώρα να γίνουν τώρα εκλογές και χωρίς να έχει κλείσει η αξιολόγηση», υποστηρίζει ο Θοδωρής Σκυλακάκης, ο οποίος, πλέον βρίσκεται στην ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη με το κόμμα του “Δράση”.

Ο κ. Σκυλακάκης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δηλώνει κατηγορηματικά ότι συμφωνεί με την άποψη του Άδωνι Γεωργιάδη «καλύτερα να μην κλείσει η αξιολόγηση για να οδηγηθούμε σε εκλογές», εξηγώντας ότι αυτό θα συνέφερε τη χώρα.

Τη θέση αυτή βεβαίως έστω και εμμέσως πλην σαφώς δεν την αποδέχεται η επίσημη ΝΔ του Μητσοτάκη, που έχει ως θέση το κλείσιμο της αξιολόγησης για να μην δημιουργηθεί περισσότερη ζημία στην οικονομία, τονίζοντας βέβαια ως βασικό αίτημα την διενέργεια πρόωρων εκλογών.

Μιλώντας για τη συνεργασία του με τη ΝΔ ο κ. Σκυλακάκης υποστηρίζει ότι η “Δράση” συμφωνεί απόλυτα με τις θέσεις που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη και προσθέτει ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδισε τη μάχη της ηγεσίας στη ΝΔ γιατί δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξει συμβιβασμός με την κυβέρνηση Τσίπρα και το πρόγραμμα που εφαρμόζει».

Ερωτηθείς «αν ο ίδιος θα είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ» ο Θεόδωρος Σκυλακάκης εξηγεί ότι «δεν έχει γίνει καμία τέτοια συζήτηση» και ο ίδιος δεν έχει αποφασίσει αν θα πολιτευτεί.

Δεν απαντά για το αν συμφωνεί με μειώσεις συντάξεων και μισθών και απολύσεις

Στο ερώτημα «αν χρειάζεται να μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις», ο Θ. Σκυλακάκης πετάει την μπάλα στην εξέδρα και λέει ότι «αν οι επενδύσεις επανέλθουν σταδιακά τότε η χώρα μπορεί να πετύχει ανάπτυξη ύψους 6-7% για την επόμενη τετραετία», χωρίς να δίνει απάντηση.

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με την άποψη του άλλοτε στενού του συνεργάτη Στέφανου Μάνου ότι «όλες οι συντάξεις από το 2017 πρέπει να πάνε στα 700 ευρώ» απαντά ότι διαφωνεί και υποστηρίζει ότι «το ασφαλιστικό χρειάζεται ριζική μεταρρύθμιση ανάλογη με αυτή που έκανε πριν μερικά χρόνια η Σουηδία».

Τέλος, για το αν «η ΝΔ πρέπει να μειώσει τους υπαλλήλους στον δημόσιο τομέα», ο Θεόδωρος Σκυλακάκης εκτιμά ότι «η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να πολεμήσει τη διαφθορά στο κράτος, να εφαρμόσει αξιοκρατία και να αυξήσει δραματικά την αποτελεσματικότητα του κράτους με ιδιωτικοποιήσεις και μαζική εφαρμογή ηλεκτρονικής διακυβέρνησης», αποφεύγοντας και στην ερώτηση αυτή να απαντήσει.

Σχετικά άρθρα