Μετανιωμένος εμφανίστηκε ο Στρος Καν σε συνέντευξή του στο γαλλικό κανάλι “France 2”.
Παραδέχτηκε ότι έκανε λάθη στο θέμα της διαχείρισης της κρίσης στην Ελλάδα, αν και τότε όταν είχε έρθει στην Αθήνα, δίπλα στον Γιώργο Παπανδρέου εάν θυμάστε, παρίστανε τον γιατρό που είχε το σωστό φάρμακο, όσο δυσάρεστο κι αν αυτό ήταν για τον ασθενή… Έτσι μας έλεγε, θυμάστε;
Για να μην παραμυθιαζόμαστε, ο Στρος Καν δεν θυμήθηκε ξαφνικά τις… σοσιαλιστικές του καταβολές, ούτε έπαθε κρίση συνείδησης! Απλά, επειδή στη Γαλλία ο Ολάντ τα έχει κάνει μπάχαλο, το όνομά του έχει αρχίζει και “παίζει” ξανά, για επιστροφή στην ενεργό πολιτική, οπότε φόρεσε το προσωπείο του “καλού σοσιαλιστή”, ελπίζοντας ότι έτσι θα ξεγελάσει την κοινή γνώμη και θα ξεχαστούν τα έργα και οι ημέρες του τόσο στο ΔΝΤ όσο και στα ομαδικά όργια που συμμετείχε ως άλλος… Καλιγούλας.
Ο Στρος Καν, λοιπόν, αυτός ο χυδαίος υπάλληλος των διεθνών κερδοσκόπων, παραδέχτηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση αναγκάστηκε να εφαρμόσει μία πραγματικά αφόρητη πολιτική:
«Κάναμε κάποια λάθη. Αλλά έπρεπε να σφίξουμε τη βίδα. Αλλά μόνο αυτό δεν αρκούσε. Επιβάλλαμε στους Έλληνες μια αφόρητη πολιτική, η οποία ακόμα και σήμερα έχει τρομακτικές συνέπειες για την Ελλάδα».
Το συγνώμη άραγε αρκεί για τις χιλιάδες αυτοκτονίες και το ενάμιση εκατομμύριο ανέργους; Δηλαδή, οι ευθύνες αυτής της αφόρητης πολιτικής και των θυμάτων της παραγράφονται με μια “συγνώμη”; Φυσικά και είναι ρητορικό το ερώτημά μας.
Επίσης, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την τακτική που εφαρμόστηκε τότε, είπε:
«Τι κάνετε, όταν αναλαμβάνετε μια επιχείρηση που δεν πηγαίνει καλά; Ρυθμίζετε τα χρέη του παρελθόντος, διαπραγματευόμενοι όπως μπορείτε με τους πιστωτές. Ωστόσο, λέτε, για το μέλλον στους τραπεζίτες σας: «αν μου δανείσετε τώρα, θα σας τα αποπληρώσω όλα». Δημιουργείτε εμπιστοσύνη για το μέλλον. Υπεκφεύγετε, συζητάτε όσο περισσότερο μπορείτε για το παρελθόν. Και τι κάνουν; Το ανάποδο. Λένε: «Ολα τα προηγούμενα χρέη της Ελλάδας θα αποπληρωθούν μέχρι το τελευταίο λεπτό. Αλλά για το μέλλον, προσοχή, αν δανείσετε, ρισκάρετε να μην πάρετε πίσω τα χρήματά σας». Κάνουν λοιπόν ακριβώς το αντίθετο από αυτό που θα έκανε ο επικεφαλής μιας επιχείρησης, όταν αναλαμβάνει μια προβληματική επιχείρηση”.
Αυτά όσοι τα έλεγαν το 2010 και το 2011, ο Στρος Καν και η κυβέρνηση Παπανδρέου τους έλεγαν τρελούς! Έλεγαν ότι αυτά δεν γίνονται και ότι η πολιτική τους ήταν μονόδρομος! Τώρα έρχεται ο Στρος Καν και υιοθετεί τις τότε θέσεις των πρώτων αντιμνημονιακών… Μας δουλεύουν κανονικά, όπως αντιλαμβάνεστε…
Να δείτε ότι σε δύο χρόνια από σήμερα, θα μας λένε ότι τελικά έπρεπε να είχαμε πάει στη δραχμή, πάλι μετανιωμένοι… Το θέμα είναι εάν θα έχει επιβιώσει κανείς στην Ελλάδα από τα… λάθη της Τρόικας και των ντόπιων μικρονοϊκών υπαλλήλων της.