Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κατρούγκαλος: Βρισκόμαστε υπό την πίεση του ΔΝΤ

Κατρούγκαλος: Βρισκόμαστε υπό την πίεση του ΔΝΤ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Κατρούγκαλος, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ελληνική Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Υπουργείο Εξωτερικών,

“Οι Έλληνες βουλευτές βρίσκονται υπό την πίεση του ΔΝΤ“, υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο CNBC.

«Αυτή η πίεση προέρχεται από το ΔΝΤ και όχι τους Ευρωπαίους πιστωτές» τόνισε και εκτίμησε ότι το Ταμείο βρίσκεται και το ίδιο σε συνθήκες πίεσης, προκειμένου να αποφασίσει αν θα συνεχίσει να συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε πως τα στοιχεία του ΔΝΤ για την πορεία της οικονομίας τυγχάνουν της κριτικής τόσο της Ελλάδας, όσο και της Ευρώπης.

«Το ΔΝΤ επαναφέρει ζητήματα, τα οποία έχουμε ήδη διορθώσει, όπως για παράδειγμα, την ασφαλιστική και συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση», επεσήμανε.

Όσον αφορά το ζήτημα του χρέους, ο Γ. Κατρούγκαλος επανέλαβε ότι «είναι απαραίτητο να έχουμε περαιτέρω ελάφρυνση» και κατέστησε αναγκαία την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Σχετικά με τις εν εξελίξεις διαπραγματεύσεις, επιβεβαίωσε ότι «γίνονται προσπάθειες προκειμένου να φθάσουμε σε συμφωνία την επόμενη εβδομάδα».

Σχετικά άρθρα