Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η γερμανική Die Welt υμνεί τον Μητσοτάκη που τον βλέπει πρωθυπουργό

Η γερμανική Die Welt υμνεί τον Μητσοτάκη που τον βλέπει πρωθυπουργό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Die Welt, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία,

Εάν αύριο γίνονταν εκλογές ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θα εκλεγόταν πρωθυπουργός, αναφέρει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Die Welt, σημειώνοντας ότι στις δημοσκοπήσεις η Ν.Δ. προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο άρθρο της με τίτλο «O Έλληνας μεταρρυθμιστής», η εφημερίδα σημειώνει ότι «ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ανήκει στην φιλελεύθερη πτέρυγα του συντηρητικού κόμματος εμφανίζεται με ένα πρόγραμμα το οποίο ήταν πολύ αντιδημοφιλές. Είναι υπέρ των μεταρρυθμίσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και της συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

»Ο 48χρονος πολιτικός, ο οποίος έχει σπουδάσει στα πανεπιστήμια του Χάρβαρντ και του Στάνφορντ οικονομία και διεθνείς σχέσεις, ωφελείται (όμως) από το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας δεν είναι δημοφιλής».

Σύμφωνα με την εφημερίδα του Βερολίνου εμπόδια στον κ. Μητσοτάκη για να γίνει πρωθυπουργός «στέκονται η συντηρητική και εχθρική στον εκσυγχρονισμό πτέρυγα του κόμματός του και η καταγωγή του.

»Προέρχεται από μια πλούσια, παλαιά πολιτική οικογένεια της χώρας. Ο πατέρας του ήταν πρωθυπουργός. Γι’ αυτό και ορισμένοι Έλληνες αμφισβητούν την ικανότητά του για ανανέωση».

Σχετικά άρθρα