Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε τους Έλληνες της Ουκρανίας ότι η Ελλάδα δεν τους ξεχνά

Ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε τους Έλληνες της Ουκρανίας ότι η Ελλάδα δεν τους ξεχνά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βίντεο, Ελληνική Ομογένεια, Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων της Ουκρανίας, Ουκρανία,

Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα είναι δίπλα στους «πιο άξιους πρεσβευτές του ελληνισμού», τόσο στις εύκολες, όσο και στις δύσκολες στιγμές, έδωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στους εκπροσώπους της ελληνικής μειονότητας στην Ουκρανία.

«Η δυνατότητα να επικοινωνήσουμε σήμερα είναι πολύ ουσιαστική, διότι η ελληνική κυβέρνηση, η Πολιτεία στο σύνολό της, η Ελλάδα, θέλει να σας δώσει ένα μήνυμα:

»Σας έχουμε στο μυαλό μας, δεν σας ξεχνάμε. Ξέρουμε ότι περνάτε δύσκολες στιγμές. Έχουμε, όμως, την πίστη ότι αυτές τις στιγμές θα τις ξεπεράσουμε όλοι μαζί.

»Έχετε τη στήριξη και την αλληλεγγύη μας. Δεν σας ξεχνάμε, ούτε στις δύσκολες, ούτε στις εύκολες στιγμές, πόσο μάλλον στις δύσκολες που περνάτε τώρα», σημείωσε.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε την ελληνική μειονότητα στην Ουκρανία ως «μία πολύ σημαντική κοινότητα», και αυτό γιατί, όπως είπε, «παρότι βρίσκεστε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την πατρίδα, κρατάτε τις παραδόσεις, τα ήθη, τα έθιμα, τις αξίες, την ελληνική γλώσσα ζωντανή. Για μας αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό».

«Είστε οι πιο άξιοι πρεσβευτές του ελληνισμού και η Ελλάδα, η ελληνική Πολιτεία θα βρίσκεται, με όποιον τρόπο μπορεί, στο πλευρό σας για να στηρίξει αυτές τις δύσκολες στιγμές», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Σύμφωνα με την Ουκρανική απογραφή του 2001 στην Ουκρανία κατοικούν 91.548 Έλληνες, η πλειονότητά τους στην περιφέρεια Ντονέτσκ. Άλλες πηγές ανεβάζουν τους Έλληνες στις 150.000 με 200.000.

Δείτε και βίντεο από τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους ομογενείς:

Σχετικά άρθρα