Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Σάλταρε” η τσοντοφυλλάδα BILD που θέλουμε νέα F-16 και εξαπολύει επίθεση στην Ελλάδα

“Σάλταρε” η τσοντοφυλλάδα BILD που θέλουμε νέα F-16 και εξαπολύει επίθεση στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Bild, Γερμανία, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Εφημερίδα Bild, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Νέα πρόκληση από τη γερμανική λαϊκοφυλλάδα BILD, η οποία γράφει ότι οι “χρεοκοπημένοι Έλληνες” δαπανούν χρήματα για να αγοράσουν πολεμικά αεροσκάφη την ώρα που το φάντασμα του “Grexit” πλανάται και πάλι πάνω από τη χώρα.

Προφανώς η γερμανική τσοντοφυλλάδα δεν θα έγραφε τα ίδια εάν η Ελλάδα αγόραζε υποβρύχια ή τανκς δικής τους κατασκευής.

Το επίμαχο δημοσίευμα αναφέρει τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας με τον δείκτη ανεργίας να ξεπερνά το 23%.

Επικαλούμενη δικές της πληροφορίες, η εφημερίδα αναφέρει ότι, η Ελλάδα είναι έτοιμη να δαπανήσει το ποσό των 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ για τα μαχητικά F-16.

Φυσικά αποσιωπά η γερμανική παλιοφυλλάδα ότι η Ελλάδα απειλείται ευθέως από την Τουρκία, που εξοπλίζεται με νέα αεροπλάνα και ότι η Ελλάδα χρειάζεται όπλα για να προστατέψει όχι μόνο την εδαφική της ακεραιότητα αλλά και τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της ανατολικής Μεσογείου.

“Και πάλι η αντίστροφη μέτρηση για την Ελλάδα: Χωρίς τα χρήματα των δανειστών το καλοκαίρι η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με πτώχευση. Η χώρα δεν πάει ούτε μπροστά, ούτε πίσω. Το φάντασμα τoυ “Grexit” πλανάται και πάλι πάνω από την Ελλάδα”, συνεχίζει η BILD για την οποία δεν ευθύνεται ποτέ και για τίποτα ο τροχήλατος Σόιμπλε.

“Με τους πυροσβέστες να διαδηλώνουν στους δρόμους των Αθηνών ζητώντας την μονιμοποίησή τους και τον δείκτη ανεργίας να είναι πάνω από το 23%, η κυβέρνηση της Αθήνας αποφάσισε να επενδύσει πολλά χρήματα σε όπλα”.

Σημειώνουμε πάλι ότι η αντίδραση της BILD είναι αυτή επειδή αγοράζουμε αμερικανικά όπλα και όχι γερμανικά.

Με βάση τα σχέδια του ελληνικού υπουργείου Άμυνας, τα χρήματα που θα μπορούσαν να δαπανηθούν συνολικά για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής αεροπορίας ανέρχονται έως και πέντε δισεκατομμύρια ευρώ, όπως αναφέρει εσωτερικό έγγραφο του υπουργείου.

Η ελληνική πολεμική αεροπορία έχει ήδη 155 F-16 μαχητικά αεροσκάφη. Η εφημερίδα Bild αναφέρει επίσης πως, το ελληνικό υπουργείο εξετάζει αν η Ρουμανία και η Βουλγαρία προσανατολίζονται στην αγορά των παλαιότερων εκ των F-16 της Ελλάδος.

Σχετικά άρθρα