Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χτυπά στην “αχίλλειο πτέρνα” του Μητσοτάκη για το πόθεν έσχες ο Τσίπρας

Χτυπά στην “αχίλλειο πτέρνα” του Μητσοτάκη για το πόθεν έσχες ο Τσίπρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Επιτροπή της Βουλής για το Πόθεν Έσχες, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μαρέβα Μητσοτάκη, Μέγαρο Μαξίμου, Νέα Δημοκρατία, Πόθεν Έσχες, ΣΥΡΙΖΑ,

Με βασικό όπλο την παράλειψη Μητσοτάκη να υποβάλλει δήλωση πόθεν έσχες εντός 90 ημερών μετά την ανάληψη της αρχηγίας της ΝΔ, όπως προβλέπεται από το νόμο, στο Μέγαρο Μαξίμου ακονίζουν τα “μαχαίρια” τους για τη μετωπική σύγκρουση.

Όπως τονίζουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, το επίμαχο θέμα αποτελεί μεγάλη “τρύπα” στην επιχειρηματολογία τόσο του ίδιου του Προέδρου της ΝΔ, όσο και της συζύγου του, Μαρέβας Γκραμπόφσκι, παρά τις όποιες νομικές και ηθικές δικαιολογίες έχουν προβάλλει μέχρι στιγμής.

Και τούτο, διότι ακόμα και αν δεχθεί κανείς τα περί διάστασης και παρά τις… παλινδρομήσεις για το χρονικό διάστημα που δεν ήταν μαζί το ζευγάρι (ο κ. Μητσοτάκης έχει πει σε συνέντευξη στην Τατιάνα Στεφανίδου 5 χρόνια, σε άλλη στον Γιώργο Λιάγκα 7 χρόνια και η Μαρέβα Μητσοτάκη χθες με τη δήλωσή της έκανε λόγο για διάσταση 8 ετών), η παράλειψη δήλωσης πόθεν έσχες και από τους δύο το 2016 εντός 90 ημερών δεν δείχνει να μπορεί να δικαιολογηθεί.

Για αυτό το λόγο και το πρωθυπουργικό γραφείο επιμένοντας κυρίως στο αμιγώς νομικό σκέλος της υπόθεσης – ώστε να μην κατηγορηθεί για χτυπήματα κάτω από τη ζώνη – τόνιζε με σημείωμά του το βράδυ της Τρίτης – το οποίο έμεινε επί της ουσίας αναπάντητο – ότι:

“Ανεξαρτήτως των ετών κατά τα οποία ο κ. Μητσοτάκης και η κυρία Γκραμπόφσκι τελούσαν σε διάσταση, και ανεξαρτήτως κάθε συναφούς νομικής ερμηνείας, το βέβαιον είναι ότι τουλάχιστον το έτος 2016 και σε αποκλειστική προθεσμία 90 ημερών από την ανάληψη των καθηκόντων του, ως Αρχηγού Πολιτικού Κόμματος, ο κ. Μητσοτάκης είχε αυτοτελή νομική υποχρέωση να καταθέσει Πόθεν Έσχες στο οποίο όφειλε να συμπεριλάβει τα περιουσιακά στοιχεία και της συζύγου του”.

Το κλίμα που έχει ήδη διαμορφωθεί θυμίζει εποχές της δεκαετίας του ΄80, με την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά να μην αφήνουν το θέμα να πέσει κάτω, δεδομένου ότι πρόκειται για το δεύτερο “ατόπημα” του Κυριάκου Μητσοτάκη μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα, μετά από τις αποκαλύψεις για τα δάνεια του Κήρυκα Χανίων.

Μέσα σε αυτό το κλίμα και δεδομένου ότι ο Αλέξης Τσίπρας όποτε διασταυρώνει τα ξίφη του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κοινοβουλευτικά – ιδιαιτέρως για θέματα διαφάνειας, για τα οποία είπε την τελευταία φορά πως “είναι σαν να κλέβω εκκλησία” – βγαίνει κερδισμένος, δεν αποκλείεται λίαν συντόμως να επιδιωχθεί από την πλευρά του πρωθυπουργού μία νέα μάχη στη Βουλή.

Εκτός αυτού, με την κλιμάκωση της έντασης από την πλευρά της κυβέρνησης στο πρόσωπο του Κ. Μητσοτάκη για σχετικά θέματα, απελευθερώνονται και δυνάμεις εντός της ΝΔ που – σε λανθάσουσα μορφή – αμφισβητούν την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιοπολίτευσης, δημιουργώντας και εσωκομματικό πρόβλημα στον κ. Μητσοτάκη.

Την ίδια ώρα, διόλου τυχαία στο Μαξίμου εκτιμούν πως η ΝΔ μην έχοντας να απαντήσει θα επιχειρήσει να συντηρήσει όσο μπορεί – τραβηγμένο από τα μαλλιά – το θέμα και τη σπέκουλα για το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι και τις συναντήσεις με τη L’Oreal και τη Rothchild, με μόνιμη απάντηση – αίτημα ωστόσο της κυβέρνησης να είναι να δώσει στη δημοσιότητα ο κ. Μητσοτάκης, τόσο για νομικούς όσο και για ηθικούς λόγους το πόθεν έσχες της συζύγου του.

Αυτό εξάλλου αποτελεί θέμα το οποίο θα απασχολήσει και την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, κατόπιν σχετικού αιτήματος από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά άρθρα