Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ολομέτωπη επίθεση Μαξίμου για το πόθεν έσχες Μητσοτάκη – Μαρέβα

Ολομέτωπη επίθεση Μαξίμου για το πόθεν έσχες Μητσοτάκη – Μαρέβα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μαρέβα Μητσοτάκη, Μέγαρο Μαξίμου, Νέα Δημοκρατία, Παρίσι, Πόθεν Έσχες,

Θρυαλλίδα ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων αναμένεται να αποτελέσουν οι αποκαλύψεις για το πόθεν έσχες της συζύγου του Κ. Μητσοτάκη, Μαρέβας Γκραμπόφσκι. Πληροφορίες αναφέρουν πως το Μέγαρο Μαξίμου δεν προτίθεται να αφήσει το θέμα να πέσει “κάτω”.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μετά την πρωινή του συνέντευξη και τα όσα είπε για τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, επανήλθε με Tweet του.

“Ο κ. Μητσοτάκης δεν θα «δραπετεύσει» από τις νέες αποκαλύψεις. Πρέπει να δώσει απαντήσεις για το πόθεν έσχες και την απόκτηση του ακινήτου.” σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος.

Παράλληλα, σημειώνει ότι «στην αξιωματική αντιπολίτευση υπάρχει φόβος για τα σκάνδαλα που διαρκώς αποκαλύπτονται».

«Από τη μία πλευρά καταγράφεται το απύθμενο μίσος του κ.Γεωργιάδη και η προτίμησή του στο να πέσει η κυβέρνηση ακόμη κι αν αυτό σημαίνει να μην κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, από την άλλη αυτό είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την μεγάλη φοβία της Νέας Δημοκρατίας για όσα θα επακολουθήσουν, στην προσπάθεια για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής, να βγουν στην επιφάνεια όσα κρύβονταν, τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Η στάση του κ.Γεωργιάδη «δεν είναι καθόλου προσωπική, υπάρχει φόβος στη ΝΔ, για να μην πω πανικός», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Στην πρόσφατη συζήτηση στην Εξεταστική «έγινε πολύ μεγάλο θέμα το δάνειο του κ.Μητσοτάκη και του Κήρυκα Χανίων, για το οποίο επί 11 χρόνια δεν πληρώθηκε ούτε ένα ευρώ», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και αφού καταγγέλθηκε το δάνειο, έγινε η ακόμη πιο σκανδαλώδης ρύθμιση-μπαλόνι.

«Η νέα αποκάλυψη, για κρυφά περιουσιακά στοιχεία που «έπρεπε να γνωρίζουμε πώς αποκτήθηκαν και με ποια χρήματα», με το ακίνητο στο Παρίσι που φέρεται να απόκτησε η πρώην σύζυγός του. Πώς είναι δυνατόν να αποκρύβονται, όταν ο κ.Μητσοτάκης είναι στην πρώτη γραμμή της πολιτικής ζωής πάνω από δέκα χρόνια; Υποχρεούται να δώσει απαντήσεις», τόνισε ο κ.Τζανακόπουλος.

Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες της συζύγου του, όπως οφείλει εκ του νόμου, ενώ παράλληλα διερωτώνται για ποιον λόγο από το 2011 που έχουν πάψει να είναι σε διάσταση συνεχίζει να μην υποβάλλει σχετική δήλωση η κα Γκραμπόφσκι.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento έχει κυριολεκτικά βάλει «μπουρλότο» στο πολιτικό σκηνικό, με τη Νέα Δημοκρατία να επιχειρεί να αντιστρέψει το κλίμα “σηκώνοντας” το θέμα του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι, ενώ την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσωπικά επιμένει να μην παίρνει θέση για τις αποκαλύψεις για το πόθεν έσχες.

Όπως αποκάλυψε σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Documento, την πενταετία πενταετία 2006-2011, «φαίνεται πως η σύζυγος του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, Μαρέβα Γκραμπόφσκι αποκτά τεράστια περιουσία, αμέσως μόλις σταματά να κάνει δήλωση Πόθεν Έσχες».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η σύζυγος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας «από το 2006, δεν καταθέτει δήλωση Πόθεν Έσχες, όπως είναι υποχρεωμένη με βάση το νόμο», ενώ επισημαίνει πως χρησιμοποιούσε ως «πρόσχημα την επί πέντε χρόνια διάσταση με τον αρχηγό της ΝΔ», «αν και ο νόμος δεν έχει τέτοια πρόβλεψη», όπως επισημαίνεται.

Την ίδια περίοδο, η κ. Γκραμπόφσκι αναπτύσσει επιχειρηματική δράση με τον μετέπειτα στενό συνεργάτη του Αντ. Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου, ο οποίος, τον Φεβρουάριο του 2016 κατέβαλε 3,3 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να αποφύγει τη δίωξη για φοροδιαφυγή, λόγω της εμπλοκής του με υπόθεση που αφορά τη λίστα Λαγκάρντ, ενώ εμπλέκεται και στην υπόθεση των PanamaPapers.

Κατά την επίμαχη πενταετία, λοιπόν, σύμφωνα με την εφημερίδα, και πιο συγκεκριμένα το 2006, «όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να ενημερώνει τη Βουλή πως είναι σε «διάσταση», η Μαρέβα, αγοράζει το σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι, μέσω εταιρείας που ανήκει στην ίδια κατά 95%».

Εύλογο ερώτημα που προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία είναι εφόσον το ζεύγος ήταν σε διάσταση την πενταετία 2006 – 2011 (αν και δεν είχαν πάρει διαζύγιο), γιατί στις δήλωση πόθεν έσχες των επόμενων ετών του Κυριάκου Μητσοτάκη, η περιουσία της Μαρέβα Γκραμπόφσκι δεν συμπεριλαμβάνεται.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία πάντως, αποδέχεται πλήρως την αγορά του σπιτιού, τονίζοντας πως έχει δηλωθεί στις γαλλικές Αρχές, χωρίς ωστόσο να δίνονται λεπτομέρειες για την παράληψη της δήλωσης πόθεν έσχες.

Παράλληλα, προαναγγέλεται προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά της εφημερίδας, ενώ στο κάδρο των ευθυνών το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης – και όχι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον οποίον αφορά το δημοσίευμα – βάζει και το Μέγαρο Μαξίμου.

ΣΥΡΙΖΑ: Ακόμα ένα σκάνδαλο μετά από Siemens και Κήρυκα Χανίων

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ για το λεγόμενο #Mareva_Gate αναφέρει: «Την ίδια στιγμή που η γαλλική κοινή γνώμη συνταράσσεται από το «Penelope gate», το σκάνδαλο απόκρυψης αργομισθίας της συζύγου του Γάλλου υποψήφιου Προέδρου της Δεξιάς κ. Φιγιόν, δημοσίευμα στην εφημερίδα Documento αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ αποφεύγει συστηματικά και με ιδιαίτερα τεχνάσματα να δημοσιοποιήσει το Πόθεν έσχες της συζύγου του.

Το εύλογο ερώτημα είναι: Γιατί; Τι έχει να κρύψει; Ισχύει ότι υπάρχουν αγορές ακινήτων εκατομμυρίων ευρώ στο κέντρο του Παρισιού; Ισχύει ότι είχε συστήσει εταιρία με τον ελεγχόμενο για τη λίστα Λαγκάρντ και τα Panama Papers κ. Παπασταύρου;

Μετά την υπόθεση Siemens, λοιπόν, και τον Κήρυκα Χανίων, άλλο ένα θέμα για το οποίο είναι έκθετος ο κ. Μητσοτάκης».

Ρήγας: Τι άλλο θα μάθουμε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη κάλεσε να απολογηθεί και ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, σχολιάζοντας πως «αυτοί που μένουν στο σπίτι του Βολταίρου μιλάνε σε εκείνους που ζούνε στο νοίκι για μεγάλη ζωή. Έχει ή όχι συστήσει η σύζυγός του εταιρία με τον ελεγχόμενο για τη λίστα Λαγκάρντ και τα Panama Papers, κ. Παπασταύρου;

Χτες μάθαμε ότι η ΝΔ καμαρώνει ότι είναι δηλωμένο στην εφορία της Γαλλίας το ακίνητο! Λίγους μήνες νωρίτερα ότι επί έντεκα χρόνια ο πρόεδρος της ΝΔ δεν πλήρωσε ούτε ένα ευρώ για δάνειο που πήρε για τον «Κήρυκα Χανίων». Και λίγο πιο παλιά ότι η Siemens μοιράζει δωρεάν τηλεφωνικά κέντρα σε ορισμένους!

Τι θα μάθουμε αύριο;

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη και… η μπάλα στην εξέδρα

Μπροστά σε όλο αυτό τον σάλο, αλλά αποφεύγοντας και το παραμικρό για την ουσία της υπόθεσης, το το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Τα πληρωμένα πιστόλια του Μεγάρου Μαξίμου, για άλλη μια φορά, βυθίζουν την πολιτική ζωή του τόπου στο βούρκο. Δεν διστάζουν να αφήσουν χυδαία υπονοούμενα για την προσωπική ζωή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Έφτασαν στο σημείο να ισχυριστούν ότι η διάσταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με τη σύζυγό του ήταν περίπου σκηνοθετημένη για να μην δηλωθεί στο πόθεν έσχες ένα ακίνητο που είχε η ίδια αγοράσει και είναι δηλωμένο στην Γαλλική εφορία!

Βαξεβάνης, Καλογρίτσας, Τσίπρας και Παππάς είναι ένα και το αυτό. Τους πληρωμένους εκτελεστές συμβολαίων θα τους κρίνει η Ελληνική Δικαιοσύνη. Τους πολιτικούς τους καθοδηγητές θα τους κρίνει ο Ελληνικός λαός».

Σχετικά άρθρα