Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζανακόπουλος: Ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν θα “δραπετεύσει” από τις νέες αποκαλύψεις

Τζανακόπουλος: Ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν θα “δραπετεύσει” από τις νέες αποκαλύψεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ελληνική Κυβέρνηση, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μαρέβα Μητσοτάκη, Νέα Δημοκρατία, Πόθεν Έσχες,

«Θα ελεγχθούν εξονυχιστικά οι νέες αποκαλύψεις, ο κ.Μητσοτάκης δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από το γραφείο Τύπου της ΝΔ, δεν θα δραπετεύσει», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας “Στο Κόκκινο” σημείωσε ότι «η στάση του κ. Γεωργιάδη δεν είναι καθόλου προσωπική, υπάρχει φόβος στη ΝΔ, για να μην πω πανικός καθώς στην πρόσφατη συζήτηση στην Εξεταστική έγινε πολύ μεγάλο θέμα για το δάνειο του κ. Μητσοτάκη και του Κήρυκα Χανίων, για το οποίο επί 11 χρόνια δεν πληρώθηκε ούτε ένα ευρώ».

Παράλληλα ο Δ.Τζανακόπουλος έκανε λόγο για «νέα αποκάλυψη, για κρυφά περιουσιακά στοιχεία που έπρεπε να γνωρίζουμε πώς αποκτήθηκαν και με ποια χρήματα», αναφορικά με το ακίνητο στο Παρίσι που φέρεται να απόκτησε η πρώην σύζυγός του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για το μέτωπο της διαπραγμάτευσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «ΔΝΤ και Σόιμπλε έχουν τραβήξει το σκοινί περισσότερο από όσο θα έπρεπε… το ΔΝΤ επιμένει στην προκαταβολική νομοθέτηση μέτρων 4,5 δισ. ευρώ, κάτι που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την ελληνική κυβέρνηση».

«Τα μέτρα αυτά ζητούνται καθώς το ΔΝΤ προβλέπει δημοσιονομικό κενό για το 2019. Κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από την πραγματική εικόνα της ελληνικής οικονομίας. Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι 1%-1,5% του ΑΕΠ πάνω από το στόχο το 2016. Τα σενάρια βάσης θα πρέπει να αναθεωρηθούν και από το ΔΝΤ», τόνισε ο ίδιος.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε τέλος ότι «χρειάζεται χρόνος, για υποθέσεις που πάνε πολύ πίσω στο παρελθόν και οι προσπάθειες συγκάλυψης ήταν τεράστιες. Στην υπόθεση της Siemens, περισσότεροι από 60 κατηγορούμενοι, τώρα παίρνει το δρόμο του ακροατηρίου, φτάνει πίσω ως το 1998».

Σχετικά άρθρα