Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κλείσιμο συμφωνίας με το ΔΝΤ σε ρόλο συμβούλου “βλέπει” ο Παππάς

Κλείσιμο συμφωνίας με το ΔΝΤ σε ρόλο συμβούλου “βλέπει” ο Παππάς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ελληνική Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Νίκος Παππάς, Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής,

Αισιόδοξος ότι η β΄αξιολόγηση θα κλείσει οριστικά στις 20 Φεβρουαρίου, εμφανίστηκε σε συνέντευξή του ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm το πρωί της Δευτέρας, ο υπουργός εκτίμησε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «θα έχει ρόλο τεχνικού συμβούλου στο ελληνικό πρόγραμμα».

Ο Ν. Παππάς απέκλεισε το ενδεχόμενο μείωσης του αφορολόγητου, ενώ επιβεβαίωσε την πληροφορία για πρωτοβουλία Γιούνκερ προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση και να μεταφερθεί η συζήτηση για μεσοπρόθεσμο και νέα μέτρα, μετά τις γερμανικές εκλογές.

Συγκεκριμένα ο N. Παππάς απαντώντας στο ερώτημα σχετικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης και αν υπάρχει κίνδυνος να φτάσουμε στο καλοκαίρι σημείωσε:

«Νομίζω ότι δεν θα φτάσουμε σε εκείνο το σημείο. Όλες οι πλευρές έχουν συνειδητοποιήσει ότι αυτό το πράγμα δεν ευνοεί κανέναν και θα είμαστε πάρα πολύ σύντομα σε θέση να ολοκληρώσουμε. Είμαστε αισιόδοξοι ότι στις 20 Φεβρουαρίου αυτό το πράγμα θα κλείσει και θα μπορέσουμε να σταθεροποιήσουμε τη χώρα».

Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση αναφέρει ότι μπορεί να κλείσει η συμφωνία με το ΔΝΤ να παραμένει σε ρόλο τεχνικού συμβούλου ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής απάντησε:

«Ακριβώς. Και θεωρώ ότι ακόμα και σε κύκλους πέραν της κυβερνητικής πλειοψηφίας αυτό έχει αρχίσει να γίνεται κατανοητό».

Σχετικά άρθρα