Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με “όπλο” τον… Άδωνι το Μαξίμου στριμώχνει τον Μητσοτάκη για την αξιολόγηση

Με “όπλο” τον… Άδωνι το Μαξίμου στριμώχνει τον Μητσοτάκη για την αξιολόγηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Αλέξης Τσίπρας, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μέγαρο Μαξίμου, Μνημόνιο, Νέα Δημοκρατία,

Την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου προκάλεσαν οι πρωινές δηλώσεις του Αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της άποψης να μην κλείσει η αξιολόγηση “για να φύγει ο Τσίπρας” και να προκηρυχθούν εκλογές.

Η συγκεκριμένη δήλωση έρχεται σε μία χρονική στιγμή που η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός καλούν διαρκώς την ηγεσία της ΝΔ, που ζητά διαρκώς το άμεσο κλείσιμο της αξιολόγησης αλλά και συγχρόνως πολιτική αλλαγή, να πάρει θέση για τα κατά πόσο πρέπει να γίνουν αποδεκτές οι παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ για πρόσθετα μέτρα 4,5 δισ. ευρώ για μετά τη λήξη του προγράμματος, το 2019.

Ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής είχε χρηιμοποιήσει ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα, κάνοντας λόγο για ποντάρισμα στην καταστροφή της χώρας και της οικονομίας και κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως κρύβεται πίσω από το ΔΝΤ.

“Το να ζητάτε εκλογές ενώ δεν έχει έχει κλείσει η αξιολόγηση ή απερισκεψία είναι ή χρήσιμη ηλιθιότητα” είχε πει χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, αφήνοντας αιχμές πως με τη στάση της αυτή η ΝΔ εξυπηρετεί την ατζέντα των ακραίων κύκλων που λειτουργούν διασπαστικά για την Ευρωζώνη και θέλουν την Ελλάδα ακόμη και εκτός νομισματικής ένωσης.

Μέσα σε αυτό το κλίμα το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει θέση ο για τις δηλώσεις του αντιπροέδρου του στη ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη ότι θέλει να αποτύχει η διαπραγμάτευση με τους εταίρους για να γίνουν εκλογές.

«O Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης ρωτήθηκε σήμερα εάν θέλει ή όχι να υπάρξει συμφωνία «με την τρόικα και τους δανειστές».

Η απάντησή του ήταν επί λέξει: «Θέλω να φύγει ο Τσίπρας. Να μη συμφωνήσει και να κάνει εκλογές».

Είναι αυτή η επίσημη θέση της Νέας Δημοκρατίας;», διερωτάται το Μέγαρο Μαξίμου.

Σχετικά άρθρα