Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το “Βατερλό” που οδήγησε τη ΝΔ στον “τσακωμό” Τσίπρα – Τσακαλώτου

Το “Βατερλό” που οδήγησε τη ΝΔ στον “τσακωμό” Τσίπρα – Τσακαλώτου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Δάνεια, Διαπλοκή, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μέγαρο Μαξίμου, Νέα Δημοκρατία, Τράπεζες,

“Βατερλό” για τη ΝΔ και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη χαρακτηρίζουν στο TRIBUNE τη χθεσινή κοινοβουλευτική μάχη κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου.

Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά έγινε μία διαφωνιστική και αποκαλυπτική συζήτηση για το τρίγωνο της διαπλοκής, όπως επιβεβαιώθηκε από τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής, με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να μην απαντούν επί της ουσίας σε κανένα από τα καίρια ερωτήματα που προέκυψαν από το τελικό πόρισμα και τα οποία τους απηύθυνε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα για 40 χρόνια δεν απάντησαν ποτέ για το πώς σκοπεύουν να αποπληρώσουν τα δάνεια 420 εκατ. ευρώ που έχουν πάρει δανεικά και αγύριστα αλλά και για τα θαλασσοδάνεια που δίνονταν αφειδώς με “αέρα” στα φιλικά τους ΜΜΕ.

“Το θέμα και όλα τα στοιχεία μετά από 40 χρόνια βρίσκονται πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης” σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Ειδικά για τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, οι ίδιες πηγές τονίζουν πως είναι πολλαπλά εκτεθειμένος. Τόσο για τα πεπραγμένα του κόμματός του όσο και προσωπικά για τα δάνεια του Κήρυκα Χανίων, για τα οποία επιχείρησε να απαντήσει με υπεκφυγές “για να εκτεθεί ανεπανόρθωτα από τη δευτερολογία του πρωθυπουργού με τα όσα ανέφερε η Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τον τρόπο δανεισμού της εφημερίδας του”.

“Είστε απλά κληρονόμος της διαπλοκής κ. Μητσοτάκη και με τη βούλα της Εξεταστικής” τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Ενδεικτικό της αμηχανίας που καταλογίζουν από την κυβέρνηση στη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη είναι το γεγονός ότι γαλάζια στελέχη μετά την ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας ξεχύθηκαν στους διαδρόμους της Βουλής ζυμώνοντας δημοσιογράφους για δήθεν κακές σχέσεις Τσίπρα – Τσακαλώτου, ώστε να αποπροσανατολίσουν από το “βατερλό” της συζήτησης αλλά και να δώσουν το στίγμα στα… φιλικά ΜΜΕ για τα σημερινά πρωτοσέλιδα.

Πέραν αυτού, ιδιαίτερη βαρύτητα δίδεται από το Μαξίμου και στην ανακόλουθη στάση που τηρεί η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης αναφορικά με τα της αξιολόγησης. Όπως σημειώνεται, ο κ. Μητσοτάκης για ακόμη μία φορά σε πανελλαδική μετάδοση αρνήθηκε να πάρει θέση για το αν καλεί την κυβέρνηση να δεχθεί χωρίς αντιστάσεις όσα παράλογα ζητά το ΔΝΤ, με μέτρα 4,5 δισ. ευρώ για μετά τη λήξη του προγράμματος.

“Δεν βρίσκετε να πείτε ούτε μία λέξη για να στηρίξετε τη χώρα σας σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια. Τόσο τυφλωμένοι είστε από τη μανία να γυρίσετε στην εξουσία” σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας

Ωστόσο, οι ίδιες πηγές αναφορικά με το πάγιο αίτημα του κ. Μητσοτάκη για εκλογές, παρέπεμπαν για τη στάση του αυτή στην αναφορά του πρωθυπουργού για… χρήσιμη ηλιθιότητα, τονίζοντας πως “ζητώντας διαρκώς εκλογές ενώ δεν έχει κλείσει η διαπραγμάτευση για τη δεύτερη αξιολόγηση, επί της ουσίας ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ είτε από άγνοια είτε για άλλους λόγους που θα πρέπει να εξηγήσουν υπηρετούν την ατζέντα αυτών που θέλουν να τινάξουν όλες τις προσπάθειες για την ελληνική οικονομία στον αέρα”.

Σχετικά άρθρα