Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιο μήνυμα στέλνει ο Τσίπρας στον Ερντογάν με “ταχυδρόμο” τη Μέρκελ

Ποιο μήνυμα στέλνει ο Τσίπρας στον Ερντογάν με “ταχυδρόμο” τη Μέρκελ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Άνγκελα Μέρκελ, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Νησιά Αιγαίου, Νίκος Αναστασιάδης, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το απόγευμα της Τετάρτης ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και η Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σημερινή τους επαφή τέθηκαν το Κυπριακό, το προσφυγικό αλλά και τα ευρωτουρκικά, εν όψει και της επίσκεψης της κας Μέρκελ στην Τουρκία την Πέμπτη.

Ο πρωθυπουργός, έστειλε μήνυμα στην γείτονα, μέσω της Γερμανίδας Καγκελαρίου, τονίζοντας ότι η Τουρκία θα πρέπει να σεβαστεί τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και να τερματίσει τις προκλήσεις στο Αιγαίο.

Τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό συζήτησε νωρίτερα και με τον Πρόεδρο της Κύπρου ο πρωθυπουργός.

Την επαφή Τσίπρα – Αναστασιάδη αποκάλυψε μέσω Twitter, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου στην σημερινή συνάντησή τους κάλεσαν τα ΗΕ «να προετοιμάσουν νωρίς τον Μάρτιο, σε συνεργασία με τις εγγυήτριες δυνάμεις, τη συνέχεια της διάσκεψης για την Κύπρο», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του ειδικού συμβούλου του γγ του ΟΗΕ , Έσπεν Άϊντε.

Σχετικά άρθρα